Най-добрите туристически раници

1
204
Добави коментар
angels82
angels82

Туристически раници

Ако знанията ви за раници започват и свършват с раниците, които децата ви носят в училище, направихме това ръководство за пазаруване за вас.

Туристическите раници имат много различен дизайн от тези училищни раници, както и от обикновените, които носите в града. Опитайте се да носите раницата на детето си на сериозен поход и най-вероятно ще ви усетите разликите. Туристическата раница предлага здрави материали и много джобове за носене на малки и големи предмети. Те са проектирани да бъдат много регулируеми, така че раницата да може да пасва идеално на тялото ви за удобен туризъм.

Можете да разчитате на нашите съвети като свободни от пристрастия. Моля, продължете да четете това ръководство за пазаруване, за да научите повече за туристическите раници и да изберете най-доброто за вашите нужди.

Радвайте се на туристическата раница

Ключът към успешното изкачване се състои в три аспекта на раницата. Уверете се, че намирате модел, който отговаря на вашите нужди в тези три области и ще получите най-доброто усещане.

Капацитет

Уверете се, че избраната от вас раница ще побере всички съоръжения, които трябва да вземете. Тази нужда може да варира от пътуване до пътуване, затова потърсете такава, която да побере най-голямото количество съоръжения, които трябва да вземете. Капацитетът варира в широки граници и трябва да направите някои проучвания за това, което ви трябва.

Комфорт

Никой не се радва на поход, когато презрамките на раницата се впиват в мускулите и кожата. Комфортът е от ключово значение. Ще носите багаж на гърба си, най-вероятно за продължителен период от време.

Характеристики

Помислете как обичате да се разхождате или да лагерувате, като например дали ще бъдете близо до вода или в студено време. Изберете туристическа раница, която ви дава възможност да се справите с тези условия. Характеристиките също варират от раница до раница, така че направете вашите изследвания на това, което мислите, че имате нужда и / или предпочитате да имате.

Капацитет на туристическите раници

Опитайте се да разберете капацитета на туристическата раница, от който се нуждаете, което представлява още едно предизвикателство за туристите. Пазарът предлага много различни туристически раници с различен капацитет – ще трябва да прекарате известно време, за да помислите как планирате да използвате раницата.

Когато търсите подходящия капацитет на раницата, помислете за вида на оборудването, което искате да носите, и дали ще се разхождате за един или за няколко дни.

Разберете, че различните производители на раници описват капацитета на раниците си при различни измервания. Някои използват литри, някои използват кубически сантиметра, а някои използват кубични метра.

Многодневни туристически раници

За няколкодневни къмпинги е добре да потърсите най-големите раници, които позволяват капацитет от 65 или повече литра.

Тези раници работят чудесно за зимни съоръжения, както и за палатки, храна и съоръжения за готвене, необходими за дълъг период къмпингуване.

Можете да използвате и този най-голям капацитет за специални уреди, като например инструменти за алпинизъм.

Двудневни туристически раници

За една раница, която ще вземете за къмпинг за един уикенд, ви е необходим обем от около 40 до 65 литра. Тези средни раници вършат работа за носене на малка палатка, заедно с други съоръжения, които ще са ви необходими за два дни. Може да се побере някаква прохладна метеорологична екипировка в опаковка с такъв размер, но за много зимни съоръжения вероятно ще ви трябва по-голям пакет.

Еднодневни туристически раници

Те се идентифицира по високия и тънък дизайн. Повечето от тези малки туристически раници предлагат между 20 и 40 литра капацитет. Този тип раница ще работи и като туристически пакет за еднодневна екскурзия. Просто не очаквайте да поставите палатка или тежка зимна екипировка в нея.

Намирането на правилното прилягане

Пасването играе ключова роля за удовлетвореността от вашата туристическа раница. Ако не легне правилно върху гърба ви, тя може да причини болка, докато я носите.

Много е важно да си купите подходяща раница, особено ако носите някакво по-голямо тегло. Трябва да тествате как се чувствате с толкова голяма тежест, колкото и да пътувате, за да го оцените наистина.

Измерете торса си, за да намерите най-подходящата раница за туризъм. Измерете дължината от основата на гърба до върховете на бедрата. Използвайте това разстояние, за да намерите подходящата раница за височината си.

Допълнителни функции на раницата

Дори след много проучвания на вашата туристическа раница, след като я получите, може да откриете няколко екстри, за които не сте знаели. Някои производители на раници включват някои интересни функции, които не разгласяват добре в информацията за продукта.

Експертите препоръчват внимателно да прегледате раницата, след като сте я получили. Трябва да сте напълно запознати с всички допълнителни функции, така че да можете да се възползвате от тях на походите си. Някои общи черти, които трябва да търсите, включват:

Бънджи шнурове
Спасителни сигнализационни свирки
Външни джобове
Външни ремъци
Допълнително уплътнение
Мрежести торбички
Скрити джобове
Водоустойчиви отделения

Други приложения на раниците

Разбира се, основната функция на вашата туристическа раница е да носите оборудването си. Но туристическите раници работят чудесно и за други функции, което ги прави гъвкави и ценни части от оборудването.

Облегалката

Когато е пълна, туристическата раница работи отлично като удобна облегалка или докато сте в лагер, или докато почивате по време на екскурзията. Когато правите бърза почивка и не искате да сваляте раницата, просто седнете на скала, останете с раницата и се облегнете на нея.

Възглавница

Меки едностранни туристически раници работят добре като възглавница за бърза дрямка или за сядане на мека повърхност, а не на твърда почва или скала.

Съхранение вкъщи

Организирайте хаоса си, като използвате капацитета на раницата. Можете да я използвате, за да съхраните някои от вашите съоръжения за лагеруване, като ги държите организирани и готови да тръгнат, например.

Сенник

Поставете някои по-високи елементи в раницата, за да осигурите малко защита от слънцето по време на пешеходен туризъм. Ако е висока и достатъчно пълна, тя ще ви осигури сянка на гърба, на тялото, шията и главата ви, докато я носите.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите туристически раници. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Разработена туристическа раница с голям обем, вградено покривало за дъжд и H2O опция за поставяне на хидратираща система. Регулируемата носеща система осигурява перфектно приспособяване на гърба към раницата, а S-образната алуминиева рамка гарантира допълнителна стабилност. Презрамките са ергономични и дишащи със вграден, откачващ се гръден колан, който се регулира в четири посоки. За още по-голямо удобство, раницата е проектирана с три входа: главен – под капака и два фронтални, осигуряващи незабавен достъп към горната или долната камера.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

S+ e специална версия на Маунт 100+20 с повишена функционалност. Много са „плюсовете“ на Маунт Спешъл плюс. Създадохме я за тези от вас, които искат максимума комфорт, който можем да предложим при запазено все така много ниско тегло. ТАШЕВ Маунт 100+20 е туристическа раница с внушителен обем от 120 литра. Модела е създаден за дълги експедиции далеч от цивилизацията или за пътешествия, в които искате максимална независимост и затова ви трябват много екипировка и провизии. Много здрава, устойчива и стабилна, с нея, стига да искате, можете да носите 60 кг. багаж. Модела е с вграденото покривало за дъжд и допълнителен челен вход с цип. Така раницата става с 3 входа – 1.основния, отгоре под капака, 2.входа с цип за долната камера и 3. новия вход за бърз достъп до багажа, намиращ се в долната част на горната камера, който е по-труднодостъпен от основния вход, поради голямата височина на този 100-литров модел.

Освен това, раницата разполага и стри сгъваеми джоба. С тези екстри, както и с всички възможни места за фиксиране на багаж отвън, експедиционната раница Маунт 100+20 е най-големия и най-разработения модел за най-здравите гърбове. Специално за този модел, регулирането е с допълнителен модул за ефективност и при по-ниски ръстове/под 170см/: два допълнителни горни регулатори поемат горното регулиране за по-ниските ръстове. За тази цел изваждате раменните ленти от горните регулатори и ги монтирате на въпросните два допълнителни регулатора, намиращи се на аналогично място под носещия блок. Изработена изцяло от кордура и изпитана през годините, Маунт 100+20 е гарантирано много здрава и с дълъг живот  и то при запазено много ниско тегло.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

аниците от серията Futura са идеални за провеждане на дълги пешеходни преходи, неколкодневни преходи или виа ферата. Aircomfort вентилационна система гарантира първокласно пълно проветряване. Образувалият се влажен въздух лесно се разсейва в няколко различни посоки. Като резултат, потенето намалява с 25%. Здравата рамка със стоманен профил осигурява гъвкава, лека структура и изпъва мрежата. Окантени презрамки с меки уплътнения, обшити с материя 3D Air Mesh и заоблени ръбове за сигурен комфорт. Ергономичните уплътнения за кръста прилягат по-плътно и разпределят идеално теглото. Джоб на капака. Преден джоб. Два странични мрежести джоба. Вътрешен разделител. Отделение за мокри дрехи. Държач за щеки и пикел. Затягане на кръстния колан с издърпване напред. Странични компресионни ленти. Deuter-Ripstop 210: Този материал се познава по техническата си и лъскава повърхност, включваща много ripstop нишки. Тази лека и изключително здрава материя е напълно подходяща за производството на леки продукти. Най-високо PU покритие. Този високо технологичен материал се използва за производството на леки алпийски и трекинг модели. Deuter-Super-Polytex: Специална и висока 420 плътност на полиамида предлага висока износоустойчивост на тази материя. Тази висококачествена материя се използва за раниците от серията Guide и Travel. PU покритие.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.