Шкодран Мустафи отвръща на критиката на феновете

1
157
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Шкодран Мустафи определи критиките от феновете на Арсенал като „ирационални“ и отбеляза, че вече не го притесняват.

Германският централен бек, който през лятото бе поставен в трансферният списък на Арсенал, но в крайна сметка остана на „Emirates“, говори относно критиките, които получава онлайн от привърженици на клуба.

Мениджърът Унай Емери каза по-рано през този сезон, че Мустафи ще бъде толкова важен член от състава му, колкото всеки друг футболист на отбора, но в същото време той не е изиграл нито една минута за Арсенал във Висшата лига, като до сега той е записал само едно участие в Лига Европа.

В свое интервю пред германското издание Der Spiegel Мустафи споделя: „През първите две години след преместването ми в Арсенал през 2016 г. нещата вървяха много добре за мен. Но малко след Коледа 2018 започнаха проблемите. Допуснах няколко грешки и това ми създади големи неприятности, каквато никога не съм изпитвал досега.“

Бях пропуснал три седмици поради контузи и след това влязох в играта срещу Ливърпул, без дори да бях тренирал с отбора, защото треньорът се нуждаеше от мен. На полувремето беше 4-1, не се представях никак добре и отново се контузих.

„Впоследствие получих много негативни коментари от феновете на Арсенал в Instagram и Twitter. Написаха се статии, в които аз бях подложен на остра критика. Достатъчно съм критичен, за да осъзная, че съм направил тези грешки. Мога също така и да се справя и с острите нападки.“

„Но критиката вече започна да ескалирана и стана ирационална. Станах мишена. В един момент хората дори ме обвиниха за поражение, в което не бях играл изобщо.

„Имаше дни, когато наистина се съмнявах в себе си. Но в един момент разбрах, че съм психически силен. Нещо, което жена ми каза, ми помогна много. Оттогава се справям със ситуацията много по-добре“.

Източник

Тагове:
Арсенал, Шкодран Мустафи