Пеп Гуардиола: „Фил Фодън е единственият играч на Сити, който никога няма да продам.“

1
122
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Пеп Гуардиола казва, че Фил Фоден е единственият играч на Манчестър Сити, който никога няма да продаде.

Фил Фодън е смятан за един от най-обещаващите тийнейджъри в световния футбол. Той обаче бе включен в първия състав на Манчестър Сити само няколко пъти, откакто направи дебюта си за първи отбор през 2017 г., но мениджърът Пеп Гуардиола даде много голяма гласност относно таланта на полузащитника.

„Казвал съм много пъти на пресконференции, но може би не съм го казвал пред себе си. Фил е най-талантливият играч, който някога съм виждал в кариерата си на мениджър“, каза още Пеп през юли.

Това е много висока похвала, като се има предвид, че Гуардиола е работил със звезди от калибъра на Лионел Меси, Андреас Иниеста и Ариен Робен.

Освен че нарече Фодън най-талантливият играч, който някога е виждал, Гуардиола отправи още едно силно твърдение тази седмица. В негово изявление по време на международната пауза, Гуардиола каза, че Фодън е единственият играч, който шампионите от Висшата лига не могат да продадат.

„Не е случайно, че предложихме на Фил нов договор“, каза мениджърът на Сити пред The Sun.

„Той е единственият играч, който не може да бъде продаден при никакви обстоятелства – единственият. Дори и за 500 милиона евро.“

„Фил няма да отива никъде – Фил е Сити. Няма да подписваме с друг играч за тази позиция. Когато Дейвид Силва си тръгне, ние знаем точно кой ще бъде новият ни магьосник.“

Фодън все още е на 19, но трябва да играе редовен футбол, за да реализира на 100% потенциала си. Досега този сезон той игра само четири пъти – и три от тези изяви са дошли от пейката. Със само едно участие като титуляр, през 2019/20 г. , Фодън скоро може да преосмисли възможностите си, ако времето му за игра не се увеличи.

Разбира се, в Ман Сити има екип, пълен с международни звезди и може би има смисъл Гуардиола да го запази до напускането на Силва, но ако не внимава, испанският мениджър може да загуби един от най-ценните си футболисти. 

ИЗТОЧНИК

Категория: Футболни анализи

Тагове:
Висша лига, Пеп Гуардиола, Манчестър Сити