„Нахрани ме, ям разделно“ вдъхнови 9500 деца за разделно събиране на отпадъци

2
231
Добави коментар
AKTA
AKTA

Есенното турне на „Театър на приказката – София“ със забавния интерактивен куклен театър „Приказка за юначета с празни тумбачета“ зарадва 1100 деца от Монтана, Мездра, Вършец, Сопот и Банско. А общо в България за 5 години над 9500 деца се вдъхновиха от идеята за разделно събиране на отпадъци и опазване на природата, благодарение на инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме, ям разделно“.

Приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, персонажи от спектакъла, разказват на децата, че се хранят с отпадъците, изхвърляни в цветните контейнери на „Екопак България“. А само събраните разделно отпадъци се рециклират и след това заживяват нов живот. 

Приказката обучава децата кой вид отпадък в кой цветен контейнер трябва да се изхвърля. Малките екогерои участват в състезания по сортиране на отпадъци, а накрая всеки си тръгва с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с лицата на Пластоядка, Хартояд и Стъклояд. И с обещанието да разделя отпадъците от опаковки и да ги изхвърля разделно.