Храненето, здравето и децата

1
131
Добави коментар
pophristova95
pophristova95

Детето не е миниатюрен възрастен, то си има свои собствени характеристики и особености.

Вкусът например, при децата е много по-различен от възрастните. Основните компоненти на вкуса (солено, сладко, кисело и горчиво) са свързани с физико-химичния състав на храните. При децата той се изразява с: “Харесва ми или не ми  харесва. ”

Въпреки, че човек по природа е всеяден, още от ранно детство се проявяват предпочитанията към определени храни.

Важно е да се отбележи, че  сред 20-те най-популярни храни на децата няма зеленчуци, докато от 20-те най-вредни храни, те харесват поне 10!

Разбираеми са трудностите  на майките да  разнообразят храните на децата си.

Вкусът на храните  или вкус към храните

Децата, по принцип, не обичат да разнообразяват диетата си. Тази тенденция е още по-изразена при деца със затлъстяване. Да припомним, че делът на децата с наднормено тегло се е увеличил четирикратно, през последните 30 години.

Това се дължи най-вече на еднообразната диета,  с подчертан апетит към сладки или високо калорични храни.

Научно доказано е, че  храните богати на въглехидрати, водят до засилена секреция на серотонин. Последният е пряко свързан с временното чувство за щастие и благополучие. Всичко това може да доведе до реални натрапливи неврози, при деца с висок психологически риск.

Правилното хранене при децата е от изключително значение, защото то  определя в значителна степен разстройствата в зряла възраст.

Повечето храни, които са  популярни сред децата, са с минимално или  почти нулево съдържание на витамини, минерали и микроелементи.

А последните са от изключителна важност в периода на изграждане на детския организъм.

Не е нужно да се демонизират определени храни, дори ако те са с ниска хранителна стойност. Ключът към успеха е в разнообразяването на храната.

Трябва да се помогне на децата да се запознаят с повече видове храни, включително плодове и зеленчуци, които те старателно избягват.

 

Детството – важен период от живота

Детството е важен период, който понякога е белязан с различни нарушения. През този етап от живота е важно да се осигури добро хранене и подходящи условия за децата. Но често този период е доста труден за родителите. Липсата на апетит или желание да се приемат плодове и зеленчуци, разстройствата в съня, нервността, многократните настинки… са ежедневие за повечето родители, които невинаги могат да намерят подходящите отговори.

С грижа за децата, френската компания INELDEA създаде PEDIAKID ®   – широка гама от хранителни добавки със 100% натурални активни съставки, които включват: билкови екстракти, витамини и минерали. Всички продукти са създадени в съответствие с френската фармакопея и с най-високите, и стриктни изисквания за качество, ефективност, и безопасност!

Не се колебайте да давате на децата  редовно, качествени хранителни добавки! Вие знаете, че е почти невъзможно, дори и най-балансираната храна, да покрива всички нужди на децата.

Продуктите PEDIAKID ® са хранителни добавки, а не лекарства! Те са създадени, за да се подобри ежедневното благосъстояние на децата. Например, едно дете, което спи зле, изглежда разстроено или има по-малък апетит от обикновено. Педиатърът установява, че то е здраво, защото детето няма висока температура, възпаление или болки. И ще му препоръча сироп за сън PEDIAKID SOMMEIL (Сироп за сън). Този продукт съдържа билкови екстракти от лайка, лавандула, цветове от портокалово дърво, маточина, глог, риган, манган, магнезий и фосфор.

Продуктите на  PEDIAKID ®  могат да бъдат приемани като профилактика –  преди периоди на умора или ниски температури: сезонни промени, училищни занимания … Те могат да се консумират в периоди от 10 до 30 дни, от най-ранна детска възраст до 15 години и повече. По принцип, курсът на прием може да се поднови веднъж на три месеца. В случай на колебание, най-добре е да потърсите съвет от Вашия педиатър.

ДА на хранителните добавки, но на КАЧЕСТВЕНИТЕ!

Внимателно подбирайте само качествени хранителни добавки!

Затова е важно да се провери състава:

съдържат ли въглехидрати и от какъв произходима ли алкохол, чиито вредни въздействия са известниизвестен ли е източника на билките, витамините и минералитедоказани ли са свойствата на активните съставки

Сиропите PEDIAKID ® съдържат една изключителна иновация:

Нектар от Агаве

Притежава много мек и натурален вкус, като се разгражда лесно и бързо. Произвежда се в Мексико и се съдържа във всички сиропи PEDIAKID ®.

Нектарът от агаве се състои главно от глюкоза и фруктоза. Съдържанието на фруктоза достига до 90%. В агавето има Vit.А, B, K, D и C.

В сравнение с другите продукти, които се използват за подслаждане,

нектарът от агаве има много по-нисък гликемичен индекс, само 27!

Фибрите от акация засилват предимствата на нектара от агаве. Те се понасят много добре от децата и подсилват растежа на “добрите” бактерии в червата.

Едно практично и вкусно решение: Дъвчащите мечета PEDIAKID ®

Мечетата PEDIAKID ® са на базата на ябълков пектин и са без желатин, консерванти, глутен, лактоза, изкуствени aромати и оцветители!

Трябва да се подбират сигурни продукти! Такива, при които добиването на суровините, съхранението им, самото производство, каналите за дистрибуция, могат да бъдат проследени. Те трябва да се закупуват само от аптеки, дрогерии или специализирани магазини.

Цялата серия PEDIAKID ® е произведена във Франция,  под изключително стриктен контрол на качеството. Производителят Laboratoires INELDEA притежават сертификат  ISO 22000.

* Малко статистика за Франция:

Едно на всеки десет деца използва хранителни добавки, най-малко веднъж годишно.Почти две трети от хранителните добавки се консумират за точно определен период, от деца и възрастни.Средногодишният прием на на  хранителни добавки при децата е 2 месеца и половина.12% от децата, които приемат хранителни добавки, го правят през почти цялата година.В 70% от случаите, закупуването на хранителните добавки за деца, става след препоръка от педиатър

INCA 2 – Национално изследване във Франция за индивидуален прием на хранителни добавки 2006- 2007 г. – ANSES.