Кристиано Роналдо прави повече пари в Instagram, отколкото в Ювентус

1
96
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кристиано Роналдо печели повече пари като инфлуенсър в Instagram, отколкото от заплатите си в Ювентус.

Роналдо е изкарал 47,8 милиона долара само от платени публикации в Instagram през последната година, показва проучване на Hopper HQ, публикувано в Buzz Bingo, в което 34-годишният футболист е посочен като най-печелившият човек в платформата.

Годишният му пакет от заплащане в Ювентус, с когото португалецът подписа през 2018 г., е 34 милиона долара според Goal.com – 14,7 милиона долара по-малко, отколкото получава за публикациите си в Instagram.

Получавайки средно по 975 000 долара за рекламирана публикация, печалбите в Instagram на Роналдо далеч затъмняват най-големите световни знаменитости, включително Кайли Дженър, Селена Гомес и Емили Ратайковски.

Той също изпреварва футболния си съперник Лионел Меси, за когото се твърди, че е спечелил по-малко от половината от общата сума на Роналдо – 23,3 милиона долара.

Сред марките, които Роналдо е представял в Instagram, са Clear Haircare, Nike Football и Six Pad Europe.

„Роналдо е най-следеният човек в Instagram (със 186 милиона последователи), така че компаниите плащат почти 1 милион долара за публикации, за да имат достъп до безумния му обсег“, заяви директорът на маркетинга на Hopper HQ Никола Кроронин пред Business Insider.