Швеция е в опасност: почти 1/5 от населението ѝ вече е родом от чужбина (най-вече от Сирия и Ирак)

1
237
Добави коментар
setlans
setlans

Почти един от всеки петима души, живеещи в Швеция, е роден в чужда държава, показват нови статистически данни.

Според Statistics Sweden, правителствена агенция, изготвяща официални статистики за страната, около 19,1 процента от населението на Швеция, което е близо 2 милиона души, са родени извън страната.

За почти 20 години, между 2000 и 2019 г., броят на имигрантите от първо поколение, живеещи в Швеция, се е увеличил почти два пъти, от близо 1 милион в началото на века. През 2018 г., броят на имигрантите от първо поколение нараства с 80 хиляди души, съобщава SVT.

Дълги години, най-голямата част от имигриращите в Швеция са идвали от нейната скандинавска съседка Финландия. Това обаче вече не е така. Вместо това, най-големите малцинствени групи, които сега живеят в Швеция, са или сирийски, или иракски.

Виж още: Организациите на Сорос работят неуморно, за да наводнят Европа с незаконни имигранти

Днес, около 190 000 са родените в Ирак имигранти, които живеят в Швеция. Близо 145 000 са родените в Сирия, които днес живеят в скандинавската страна. Иранците и поляците са също високо в списъка на имигрантите, родени в чужбина.

По полов признак, имигрантите от Афганистан и Сирия съставляват най-голям процент от мъжете имигранти, докато тези от Тайланд и Финландия представляват най-високия процент от жените имигранти.

Най-голяма част от имигрантите първо поколение може да бъде открита в град Ботширка, близо до Стокхолм – 42,1%. На второ място е град Хапаранда с 41,6%. В град Сьодертеле, също в близост до Стокхолм, имигрантите от първо поколение съставляват 40,1% от цялото население.

„Не“ на миграцията Така изглежда Стокхолм, след като мюсюлмани вилняха из града през 2013 г.

Виждайки негативните ефекти от ислямското нашествие, шведското общество все повече започва да подкрепя политики, които ограничават миграцията.

В скорошно проучване, проведено от Pew Research, повече от половината шведи искат да намалят или напълно да спрат имиграцията.

Нека ви припомним, че докато преди години Швеция беше пример за цивилизованост, днес страната е станала столица на изнасилванията.

След като шведският парламент единодушно реши да превърне страната в мултикултурна държава, насилствените престъпления са се увеличили с 300%, а изнасилванията с 1,472%. Днес Швеция е на второ място по изнасилвания, като единствената държава преди нея е Лесото в Южна Африка.

Патрик Йонасон, шведски гражданин, е проучил 4, 142 постановления, свързани със сексуални престъпления издадени от 40 шведски съдилища между 2012 и 2014 година.

Проучването, което отнема няколко месеца, показва, че 95.6% от изнасилванията и 90% от груповите изнасилвания са били извършени от мъже с чужд произход. Най-много от престъпниците са били мъже от Близкия изток и Африка.

Вижте повече информация в статията ни тук: Мигрантите – троянският кон на Европа

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / voiceofeurope