Тайните на Фън Шуй

7
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

В превод Feng Shui означава “ вятър и вода”. За да внесете част от тайните на Фън Шуй във вашия живот и дом, трябва да направите някои промени в него, да разположите или разместите вашите мебели така, че да внесете повече спокойствие, хармония и щастие във вашия дом.

Гостната стая

Първото, което трябва да направите е да прецените разположението на диваните и столовете. Най-доброто положение за тях е да са срещу вратата или поне да не са напълно с гръб към нея. Да са поставени така, че хората които сядат на тях да не се налага да се извъртат, за да виждат вратата.

Ъглите или тъмните места трябва да се осветят. Подходящ начин е използването на комбинация от светли цветове, растения, огледала и лампи.

Телевизорът или други метални предмети и елементи не трябва да заемат централна позиция във вашата гостна.

Спалня

Най-важното в една спалня е разположението на леглото. Според Фън Шуй леглото не трябва да е поставено директно срещу врата. Ако нямате друг избор освен да го поставите срещу вратата, трябва да поставите нещо помежду им, за да се разсее лошата енергия.

Препоръчително е цветовете във вашата спалня да са пастелени или метални цветове, които благоприятстват хубавата почивка и здравия сън. Тези цветове са по-подходящи от ярките и наситени цветове, които превъзбуждат съзнанието.

Хубаво е да имате разстения във вашата спалня. Те внасят спокойствие и хармония. Задължително е разстенията да са живи, а не изкуствени или сухи.  Най-доброто място да поставите разстенията е близо до центъра на стаята,  където се концентрира енергията на здравето.

Добре е да използвате два различни по вид източници на светлина, която да е насочена на горе, това излъчва положителна енергия.

Детски стаи

Най-важното в детската стая да има свободно пространство в центъра на сатята, където е е зоната на здравето, където децата намират място за своите  игри.

Детските легла трябва да са единични (не едно върху друго) и без шкафчета отдолу, за да се осигури свободно движение на енергията. Най-доброто положение на детското бюро е да е с гръб към стена и от лявата страна прозорец през който да навлиза светлината. Детето не трябва да се поставя с гръб към врата . Подходящите цветове за детски стаи е жълто (стимулира мисленето), зелено и техни те нюанси. Не трябва да има изпъкнали повърхности и остри ъгли и мебели в стаята,  тъй като те “отблъскват” жизнената енергия “ци”, която носи здравето, благополучието и любовта.

Кухня

Изключително важно е вашата кухня да бъде добре почистена,  добре осветена, проветрена и просторна. Мебелите трябва да са удобни, а столовете –  да са четно число, което символизира успеха. Купата с плодове в кухнята или дневната носи изобилие. Ако имате повредени уреди или мебели задължително трябва да се поправят веднага или да се изхвърлят. При проявата на какъвто и да е теч в кухнята  трябва да се предотврати възможно най-бързо,  тъй като водата символизира пари и по тоя начин течът в дома символизира финансово изтичане.

Никога не използвайте цветове, в които присъстват елементи на огъня – като червено, розово или лилаво. Тези цветове могат да прогонят хармонията в домакинството. Подходящите цветове за кухнята са бяло и бежаво както и светлите нюанси на зеленото и синьото.