Как да съхраним здравето на зъбите си по време на бременност

4
217
Добави коментар
seoslav
seoslav

Бъдещата майка трябва да се подготви отрано за голямото предизвикателство, а особено внимание е нужно да обърне на зъбите си

Бременността е свързана с радост и щастливи моменти, но тя изисква и повече грижи за тялото на жената. Бъдещите майки не могат да си позволят да подценяват здравето си, защото организмът се изтощава, настъпва хормонална буря и се формират някои дефицити. Ето защо старанието си струва и ще се отплати подобаващо.

Специално внимание дамите трябва да обърнат на своите зъби. Рисковете, които съществуват, могат да доведат дори до загуба на зъби, ако не са взети навременни мерки.

Какви са опасностите

Венците подпухват и може да се появи кървене, което се дължи на засиления кръвен поток.

Бременните имат сутрешно гадене, което понякога е съпроводено и с повръщане. Това повишава киселинността в устата и би могло да се стигне до увреждане на зъбния емайл.

Нараства и потенциалът за развитие на бактериална популация. Отличната хигиена и редовните посещения при стоматолог са повече от наложителни.

Ако допуснете влошаване на денталното здраве, има вероятност да се стигне до преждевременно раждане.

Какви стъпки да предприемем

Инвестицията в личното здраве на жената, която очаква дете, на практика е инвестиция в здравето на малкото същество. Редица изследвания сочат, че кариесите при родителите, се предават и на техните наследници. Нежеланите микроорганизми в устата и храносмилателния тракт лесно могат да бъдат предадени, ако ние самите не полагаме усилия за превенцията срещу тях.

За свежата и здрава усмивка гарантира единствено профилактиката и намесата на зъболекар в точния момент. За да предотвратите негативните последици, трябва да се срещате със стоматолога си на всеки триместър от бременността. Ако докторът прецени, консултациите могат да бъдат и в по-кратки срокове, за да се наблюдават слабите места и евентуалните усложнения.

Важно е да знаете, че рентгеновите снимки се извършват само при спешна необходимост, те не са особено желателни, но всичко отново е по преценка на експертите. От упойките не бива да се страхувате, защото има създадени такива, които са предназначение за лечение на зъбите на бременните жени.

Ключовите моменти в поддържането на устната хигиена с: 1. Продължително почистване То трябва да трае средно около 2 минути. Четката се избира според личните предпочитания, но тя трябва да бъде с по-мек косъм и да не създава излишни дразнения за венците. 2. Небцето и езикът Те също трябва да се почистват. Движенията са кръгови и без осезаем натиск. 3. Жабурене при нужда Когато усещате дискомфорт след сутрешните неразположения, може да жабурите зъбите си с билкови отвари или продукти, създадени за целта, които се предлагат в аптеките.