Ползите от Овесена Каша за Здравето

2
175
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

Овесът е естествена зърнена култура, чиста и слабо обработена.Съществува в три различни форми: люспи, трици и брашно. 

Частицата е едно цялостно пресовано зърно, което позволява по-голямата част от хранителните вещества да бъдат запазени;  Триците са слоят извън зърното, частта, която съдържа най-много влакна;  Брашното идва от вътрешната страна на зърнената култура и е форма, която има най-малко влакна. Използва се главно в рецепти за хляб и е по-здравословна алтернатива от пшеничното брашно. 

Предимства на овесена каша

Това е зърно, което е много богато на въглехидрати, които ни оставят доволни за по-дълго време и ни дават много енергия. 

Те функционират като захарта постепенно се разпределя в кръвта, което позволява да се използва като непосредствен енергиен източник, без да се натрупва като мазнина. Това бавно освобождаване причинява нива на кръвната захар да останат стабилни. 

Като мощен доставчик на енергия, вие сте най-добрият съюзник в диетата. Нейната богата фибри, заедно с релаксиращо действие вещество – avenine – допринасят за чревното почистване, освобождавайки тялото от токсините. Храната, която съдържа овес, се създава насищане,действа като естествен диуретик и съживява организма.

Днес ние ще подчертаем ползите от тази прекрасна зърнена храна, за предотвратяване на сърдечните заболявания и как тя може да ускори загубата на тегло, за тези, които го консумират редовно. 

Какви са типичните симптоми на заболяване на коронарните артерии? 

1. Дискомфорт в гърдите или болка;  2. Недостиг на въздух;  3. Изключителнa умора с усилие;  4. Болка в раменете или ръцете;  5. Подуване на краката. 

Жените трябва да са наясно с други предупредителни признаци, като гадене, болка в гърба, корема или челюстта. Понякога инфаркт се появява без никакъв признак или явен симптом. 

Нека сега поговорим за невероятна домашна рецепта: 

рецепта: съставки:

Вода: 1 литър;  Сини сливи: 2 броя;  Прах от канела: 1 супена лъжица;  Овесени люспи: 3 супени лъжици. 

Начин на приготвяне: 1. Оставете овеса от моли в топла вода, така че да е по-мек (10 минути);  2. В блендера комбинирайте всички съставки и разбъркайте, докато се разтвори течността;  3. Изсипете препарата в стъклен буркан (ако желаете можете да се прецедите);  4. Приемайте 1 час преди всяко основно хранене 3 пъти на ден;  5. Ако желаете, добавете ябълка, малина или нискокалорични плодове;  6. За хипертониите рецептата трябва да се прави без канела. 

Внимание: Консумацията на овес не трябва да се преувеличава, защото може да причини дискомфорт в корема. Така че, нищо за ядене само овес през целия ден, нали? 

Модерни Прически в Бонбонени Цветове и Цветно Омбре

Ламиниране на Мигли у Дома

Топ 10 Неща в Съвременните Момичета,които Дразнят Мъжете

Модерни Прически за Среднодълга Коса 2020