Откриха как да се предотврати диабет тип 1?

1
177
Добави коментар
vocala
vocala

Ние сме все по-близо до лекуване на ефектите от диабет тип 1. В осемгодишно проучване изследователите установяват, че ваксината срещу туберкулоза предлага облекчение за това заболяване, за което досега се смята, че няма лечение.

Това откритие е добре дошла изненада, особено тъй като лечението е лесно достъпно и е лесен начин за лечение на засегнатите, дори ако заболяването им е дългогодишно.

Лекарите от Общата болница в Масачузетс използват ваксината срещу туберкулоза BCG от почти 100 години и едва наскоро откриват, че тя може да обърне вредните ефекти, причинени от диабета.

След даване на ваксината на пациент с диабет, последвано от усилваща доза четири седмици по-късно, нивата на кръвната захар се върнаха в нормално състояние и останаха в това здравословно състояние през следващите пет години.

Всички 52 възрастни, участвали в проучването (които също страдат от диабет тип 1), са имали същите положителни резултати, докато тези, на които е бил прилаган плацебо-ефект, са имали по-високи нива на кръвна захар.

Проучването дава увереност на медицинската общност, че ваксинацията може успешно да стабилизира по-ниските кръвни захари и да ги доведе до нормални нива по безопасен начин за пациентите, заяви Дениз Фаустман, директор на Имунобиологичната лаборатория на MGH и водещ автор на доклада. ,

Чрез изследването лекарите успяха да разберат как ваксината BCG може да има положителен ефект върху имунната ни система и да даде шанс на хората с диабет тип 1 да живеят по-здравословно, по-щастливо и по-дълго.