Подпокривни изолации – вътрешни и външни

6
346
Добави коментар
kracimira
kracimira

    Външната и вътрешна изолация на покрив е задължителна най-вече при подпокривно пространство, което се използва за жилищна площ.  Причината е логична – рисковете от влиянието на атмосферните влияния са по-осезаеми.  Ако липсва изолация при студено време помещенията бързо изстиват, а лятото обратното – бързо се нагряват и температурите с една дума са близко с тези  на външните. Това дава загуби от около 30%, което никак не е малко. Коригирането на подобни проблеми става бързо и лесно именно с монтаж на вътрешна и външна изолация, която трябва да бъде съобразена с климатичните условия на района.

   1. Вътрешна изолация

 – тя е по нетипична и се използва по-рядко за жилищна площ, но напоследък се оценява нейната ефективност и това променя много нейното приложение. Тук строителна фирма МД-90 и нейните изпълнители ще Ви дадат няколко варианта за поставяне на вътрешна изолация на покрив:

– междугредова вътрешна изолация на покрив се поставя между ребрата от дърво, които са разположежни на равни разстояния по цялата дължина на покрива. Поставянето на подобна изолация е изключително лесно поради еластичността на материала и неговата способност да се изрязва точно по размер и с лек натиск се монтира бързо и лесно без допълнителни крепежни елементи. Обикновено това са най-вече стъклена минерлавна вата, ЕPS и др.

– монтаж на топлоизолацията върху цялостна дървена обшивка на покрива. Това създава предимства, тъй като изолацията е поставена цялостно, без топлинни преградни елементи.

– полиуретанова пяна – с този метод се работи също сравнително лесно за вътрешни изолации като се впръска под формата на спрей, който увеличава обема си няколко пъти и е практичен при наличие на  фуги и кухини, които запълва бързо и лесно. Основен недостатък – трябва да бъде скрит с плоскости след като се положи.

  2.Външната изолация

 –  външната изолация на покривите е задължително условие при строителството независимо дали става въпрос за жилищна или нежилищна сграда. Тя е най-вече XPS или минерална вата.

Изолациите създават условия за защитеност на сградата и по-висока енергийна ефективност на сградата. Едно все „по-пасивно“  зелено  строителство. Повече за строителните услуги за Варна и област на адрес – http://www.md90.biz – строителна фирма МД-90 за Вас.