Кои покупки могат да се окажат ненужни за бебето

3
206
Добави коментар
clashbade
clashbade

Новородените имат потребност основно от майчината грижа и ласки, а някои покупки могат да се окажат абсолютно ненужни

Когато ни предстои да станем родители за първи път, в главата ни работят единствено представите за блаженството, което ни очаква. Реалността впоследствие ни действа отрезвяващо, но единствено опитът може да посочи грешките, които сме допуснали при подготовката за раждането на бебето. Често средствата, които сме готови да отделим за целта, надскачат възможностите ни, но въпреки това ние сме склонни да ги дадем с лека ръка, вярвайки, че осигуряваме най-важното за детето.

Как да си спестим излишни главоболия и разходи

Скъпи и модерни дрешки

Да, бебето трябва да има повече дрешки, защото те се замърсяват бързо, но сладките снимки от списанията не бива да са ни ориентир при избора. Не робувайте на последната мода, нито на кокетни тоалети, защото в началото малкото прекарва времето си основно с мама и татко. Освен това то расте с дни и комплектите умаляват за отрицателен период.

Не забравяйте, че повечето ви приятелки ще ви изненадат с боди или ританки, което означава допълнителни бройки за гардероба на бебето и то в никакъв случай няма да остане необлечено.

Шишета, нагреватели и безброй аксесоари

Те изобщо не са ненужни, но първо вижте как ще се стекат нещата със самото кърмене. След това вече може да се консултирате в специализираните магазини и да закупите онова, което ще ви е наистина потребно.

Играчки

Те са образователни и имат своята полезност, когато бебето стане на определена възраст. Затрупването на стаята от самото начало с такива обаче е по-скоро за радост на мама и татко, отколкото на новороденото. То самото още не умее да борави с тях, нито да усети смисъла от съществуването им. Особено плюшените играчки, които ще събират и прах, докато настъпи моментът за игра с тях.

Обзавеждане за детската стая

Детската стая в началото е почти мираж. Бебето ще пребивава повече часове около вас, а често и на вашето легло. Отделянето му ще се случи на по-късен етап, а до тогава концепцията за обзавеждането може да се промени тотално. Засега може да оставите свободно пространство и да боядисате, за да не се налага да го правите, когато бебето се появи. Площта ще бъде радост за детето, когато започне да лази и да изследва света около себе си.

Люлеещ стол

Неприложима екстра, която ще използвате за кратко, или няма да стигнете до нея. Може и да успеете да й се насладите, докато приспивате бебето си на ръце, но това неземно преживяване няма да продължи дълго и придобивката ще се окаже доста непрактична.

Всичко за бебето от магазин Слънчице

За статията:

Заглавие:

Кои покупки могат да се окажат ненужни за бебето

Описание:

Новородените имат потребност основно от майчината грижа и ласки, а някои покупки могат да се окажат абсолютно ненужни.

Автор:

Иван Петров

Издател:

RozovaDolina.Net

Лого: