Шампионски обрат за Ливърпул на „Вила Парк“ – SportVox

2
119
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Ливърпул направи нова крачка към титлата във Висшата лига, след като се наложи с 2-1 при визитата си на Астън Вила в мач от 11-ия кръг.

Домакините откриха резултата в 21-вата минута, когато Макгин центрира от фаул, а Трезеге бе изпуснат  и засече на далечната греда. Алисон не се намеси добре и топката се озова във вратата му.

В 29-ата минута Фирмино засече добро центриране на Мане и прати топката в мрежата зад Хийтън. Страничният рефер вдигна флага за засада. Последва намеса на ВАР, при която се видя, че бразилецът е по-скоро в чиста позиция, но попадението все пак бе отменено.

След почивката превъзходството на момчетата на Юрген Клоп стана още по-осезаемо, но гол във вратата на Хийтън така и не падаше.

Гостите все пак дочакаха своя миг. В 87-ата минута Садио Мане центрира от десния фланг и Анди Робъртсън засече с глава за 1-1.

В последните секунди на добавеното време Пуул дори стигна до победата. Садио Мане реализира с глава след изпълнение на корнер, за да хвърли в екстаз всички фенове на „мърсисайдци“.

След успеха Ливърпул е начело в класирането с 31 точки, а преднината му пред втория Манчестър Сити остава шест пункта. Шампионите победиха трудно у дома Саутхемптън с 2-1.

Останалите резултати:

Арсенал – Уулвърхемптън 1-1

Брайтън – Норич 2-0

Манчестър Сити – Саутхемптън 2-1

Шефийлд Ю – Бърнли 3-0

Уест Хем – Нюкасъл 2-3