Българин номиниран за PR Leader за 2019 г. за целия свят

2
122
Добави коментар
hansoloff
hansoloff

Видяна:
53

Любомир Аламанов е номиниран за втори пореден път в престижната категория на ICCO Global Awards 2019 от най-голямата световна организация на ПР-компании и национални асоциации

01.11.2019 г. Най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) публикува номинациите си за най-добри агенции и професионалисти в ПР-сферата за 2018 г. в ежегодните си ICCO Global Awards 2018. Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, за втора поредна година е номиниран в престижната категория PR Leader of the Year. Той е единственият българин, достигал до финала на авторитетните награди и единственият комуникационен специалист получавал две поредни номинации.

В същия конкурс SiteMedia Consultancy е номинирана за Най-добра независима агенция на 2019 г. за EMEA регион (Европа, Близък Изток и Африка). Сред финалистите са кампании и проекти на световни агенции като FleishmanHillard, Hill+Knowlton, Weber Shandwick, Edelman, Ketchum и много други. Официалната церемония по награждаването ще се състои в Лондон на 3-и декември. Признанието идва само месец след като SiteMedia Consultancy бе определена повторно за едно от най-добрите работни места в ПР сферата за целия свят от PR News.

„Това отличие е пореден триумф на българската комуникационна общност. Няма да се уморя да повтарям, че пазарът ни е на световно ниво и по цял свят ни дават за пример. Не случайно толкова много български агенции и специалисти печелят международни награди. През 2005 г., когато Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) се присъедини към ICCO, ние всички почерпихме световен опит и се учихме. 14 години по-късно спокойно може да се каже, че ние преподаваме на света”, сподели Любомир Аламанов и допълни: „Иновативните услуги, разширяването на границите, цялостното развитие на комуникационната сфера в нови посоки са само едни от бъдещите насоки за развитие на пазара ни. От всеки един от нас и от всички ни като общност зависи колко усилено ще работим и как ще развиваме комуникационната сфера. Потенциалът ни е огромен, само трябва да продължим и да покажем още много добри практики и прекрасни примери.“

Любомир Аламанов е собственик на SiteMedia Consultancy. В сферата на комуникациите е повече от 20 г. и е ръководил проекти за Lidl, Coca-Cola, HP, Майкрософт, Теленор, Нестле, Байерсдорф, Сименс и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. Любомир Аламанов е един от основателите на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и неин председател за 8 последователни години, както и сред основателите на Българската асоциация на агенциите за дигитални комуникации

(БААДК) и неин пръв председател. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations. Една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията – 50 Game-Changers of PR for 2017, а The Holmes Report го посочи в престижния списък Innovator 25 EMEA 2018. Само преди месеци получи Honorable Mention за CEO of the Year 2019 на престижните PR Platinum Awards 2019.

Целият списък с номинации по категории на ICCO Global Awards 2019 може да видите тук.

За SiteMedia Consultancy

SiteMedia Consultancy (www.sitemedia.bg) е ПР агенция, специализирана не само в класически комуникационни услуги, но и в изцяло нови за българския пазар продукти като Employer Branding, Time Management, Talent Development, Community Management, Risk Assessment и други. През последната година агенцията разработи успешни комуникационни кампании както за големи международни компании като Lidl, Coca-Cola, hp inc, Майкрософт, Теленор и други, така и за иновативни стартъп идеи. Офисът на SiteMedia Consultancy се развива като единствения в страната Community&Event център и през 2016 г. спечели награда „Най-креативно офис пространство”. През 2017 г. SiteMedia Consultancy спечели 11 награди, както и второ място като Агенция на годината, на престижните BAPRA Bright Awards, организирани от Българската асоциация на ПР агенциите. PR News определи SiteMedia Consultancy за едно от най-добрите работни места в ПР сферата за целия свят за две поредни години – 2018 и 2019. А само преди месец SiteMedia Consultancy беше определена за Агенция на годината за целия свят на престижните Platinum PR Awards 2019.

За International Communications Consultancy Organization (ICCO)

International Communications Consultancy Organization (ICCO) е най-голямата световна организация на ПР-компании и национални асоциации. В нея членуват браншовите организации на 55 държави от всички краища на света – Европа, Африка, Азия, Близкия Изток, Северна и Южна Америка, Австралия. Общо тези организации представляват над 2500 комуникационни компании. ICCO се стреми към повишаване на професионалните стандарти, въвеждане на етични норми, хармонизиране на комуникационната консултантска практика, както и споделяне на познание. България, в лицето на Българската асоциация на ПР агенциите, е пълноправен член на ICCO от 2006 г. ( https://iccopr.com/ )