Ученици ще се обучават в производствения център на Кока-Кола ХБК България

2
141
Добави коментар
hansoloff
hansoloff

Камера на Живо от Центъра на Разлог
Ученици ще се обучават в производствения център на Кока-Кола ХБК България

01.11.2019 13:53

Любопитни, Национални

Видяна:
65

Специалният клас „Производство на алкохолни и безалкохолни напитки“ подготвя бъдещи технолози за работа в сектора

Стартира практическото обучение на специалния клас на Кока-Кола ХБК България в професионалната гимназия „Св. Георги Победоносец“ в Костинброд. Учениците от специалност „Производство на алкохолни и безалкохолни напитки“ с разширено изучаване на английски език, се обучават в продължение на 5 години в осигурена от Кока-Кола ХБК материална база и квалифицирани лектори за практическа подготовка. Инвестицията е част от ангажимента на компанията да подпомага развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна реализация в страната – чрез програмата Youth Empowered.

Класът, който стартира в училището в Костинброд преди три години, беше посрещнат в завода в Костинброд от Милена Завалова – Директор Производствени центрове на Кока-Кола ХБК в България, която открехна завесата на мястото, в което се случва магията на Кока-Кола. Учениците ще имат възможност да се запознаят отблизо с всички звена на производството на компанията в града – Обработка на вода, Сиропно отделение, Механична работилница, Производство и Лаборатория. Бъдещите технолози постепенно ще имат възможността да приложат в практиката своите знания, за да се подготвят за бъдещата си професия. Трима от учениците с най-висок успех ще получат стипеднии от компанията.

По-рано тази година при откриването на новите производствени мощности на Кока-Кола ХБК в Костинброд учениците получиха покани за интервю за работа в компанията, на които ще могат да се явят след като успешно завършат образованието си в специализирания клас. Благодарение на инвестицията от 40 млн. лв., производственият център в Костинброд се превърна в регионален хъб за износ на напитки – за Румъния, Сърбия и Гърция и други държави. Новата бутилираща линия за PET бутлики е най-модерната във всички 28 държави в Групата на Кока-Кола ХБК, тя е 25% по-бърза от другите линии и консумира 20% по-малко енергия. На 21 ноември в София ще се проведе третото събитие от серията „Жадни за знание“ – като част от програмата Youth Empowered, в което вдъхновяващи хора с интересни професии ще споделят с младежите опита и историите си със стремежа да ги окуражат за собствените им професионални начинания.