Два поредни дни учители от РПГ „Н. Стойчев“ насърчават ученици за избор за професия

2
149
Добави коментар
hansoloff
hansoloff

Камера на Живо от Центъра на Разлог
Два поредни дни учители от РПГ „Н. Стойчев“ насърчават ученици за избор за професия

31.10.2019 15:54

РазлогНовините

Видяна:
117

За четвърта поредна година в България се организират събития по повод Седмицата на професионалните умения, която е част от инициативата „Европейската седмица на професионалните умения“.

Инициативата цели да популяризира професионалното образование и обучение като младите да открият своите таланти и да повишат възможностите си за реализация на пазара на труда, и на по-високо платени работни места.

РПГ „Н. Стойчев“, гр. Разлог взе участие в тези събития, като на 29 октомври 2019 г. посрещна в Катарино СПА хотел седмокласници от ОУ „Н. Парапунов“ и техните учители.

С любезното съдействие на домакините учениците с голям интерес разгледаха хотелската база, а г-жа Иванка Финдрина, г-жа Ваня Джунева, г-жа Горица Власева и г-н Николай Фарфаров, преподаватели в професионалната гимназия, запознаха седмокласниците с професиите Хотелиер, Ресторантьор, Готвач и Икономист-информатик като възможност за ранно професионално ориентиране и насърчаване на съзнателния избор за професия, която носи удовлетворение.

На 30.10.2019 г. в Катарино СПА хотел учители от РПГ „Н. Стойчев“ представиха на седмокласници от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, гр. Разлог професиите, предлагани в професионалната гимназия.