Гроздов сок за детоксикация и изгаряне на мазнини

1
127
Добави коментар
vocala
vocala

Есента е най-добрият сезон за съживяване на тялото и подготовка за зимата. Добра идея е да се подготвим за студените зимни месеци с прясно изцеден гроздов сок заради детоксикиращото и регенеративното му действие.

По време на процеса на детоксикация трябва да премахнете от диетата си всички храни от животински произход, преработени храни, алкохолни напитки, кафе и шоколад.

10-дневният режим

Изпийте чаша гроздов сок половин час преди закуска с пшеница или овесени ядки. За обяд хапнете задушени зеленчуци и десерти на основата на плодове (печени ябълки, например). Веднъж на ден си хапвайте бяло грозде и смес от сини сливи и сушени кайсии.

21-дневният режим

Този режим се основава основно на сурови храни, така че трябва да сте в добро здраве, за да поддържате тази диета. Започнете и завършете деня си с голяма чаша гроздов сок, а през деня изяжте няколко чепки бяло и червено грозде.

Какъв вид сок трябва да изберете

Изберете сок от узряло грозде, за да не дразните червата. Трябва да има слабително и диуретично действие, като последното е полезно, ако страдате от проблеми с бъбреците или определени форми на ревматизъм. Гроздето се препоръчва при лекове за отслабване и по време на интензивна интелектуална дейност. Червеното грозде има по-силни тонизиращи качества от бялото грозде.