11 дни след раждането Деси Цонева се върна на работа: Появата на Бианка-Димана не промени особено начина ми на живот

1
147
Добави коментар
slavchev
slavchev

11 дни след като роди момиченце Деси Цонева се върна към голямата си страст – тв репортерството, научи ko4. 

Във вторник тя остави за няколко часа дъщеричката си, мина през гримьорната и отиде да се срещне с друга млада майка – бившата адреналинка от “Господари на ефира” Камелия Аврамова. Цонева направи интервю с нея за предаването, в което работи от миналата година – “На кафе” с Гала.

Деси с Бианка-Димана

“Изобщо не планирах да си вземам почивка от работата. Дори в деня, в който влязох по спешност в болницата да родя, трябваше да съм на снимки”, разказва Деси Цонева.

На 17 октомври тя трябва да е на работа. Но бебето се оплита в пъпната връв и трябва да се извади по-рано. “Бях избрала друга дата за нея, но тя си избра 17-и”, разказва Деси.

Раждането минава перфектно, за което е безкрайно благодарна на професор Иван Костов и неговия екип в “Майчин дом”. Деси си поставя за цел веднага след като се съвземе от упойката, да се изправи на крака. Така на четвъртия час след операцията тя се надига в седнало положение въпреки болката, а на следващия ден вече ходи спокойно. “Мисля, че се възстановявам страшно бързо, но все пак до последните дни на бременността ми аз бях мегаактивна и това със сигурност е повлияло. Почти не личи, че съм раждала! Да не кажа изобщо! Вече правя всичко както преди. Единствено със спорта ще почакам малко.”

Докато е в операционната, отпред чака съпругът ѝ – издателят Явор Стефанов, заедно с майката на Деси – Мариана Цонева, и синът ѝ от първия брак Янчо. “Колко е сладка!”, са първите думи на гордия баща, щом вижда момиченцето си.

Двамата с любимата му решават дъщеря им да се казва Бианка-Димана. Първото име е любимо на Деси още от нейното детство – винаги е искала да се казва така и дори често питала майка си и баща си дали не могат да я прекръстят на Бианка. Ако голямото ѝ дете Янчо се бе родило момиче, също щеше да носи това име. “Не знам защо толкова ми харесва! Някак си ми звучи много мое! А и все пак съм живяла в Италия и тази страна винаги ще ми е любима и ще е част от мен. Бианка е типично име за там, означава бяла. А Бяла звучи като чиста, добра”, разказва Деси.

Димана пък е в памет на баща ѝ – уважавания от всички журналист Димитър Цонев. “Това име ми хареса, защото е българско. Още не сме измислили как ще ѝ викаме – дали ще е Буби, Биби или защо пък не Дими…. времето ще покаже”, усмихва се младата майка.

Бианка-Димана е учудващо тиха и кротка – родителите ѝ почти не ѝ чуват гласа. Деси постоянно я гушка и целува безброй пъти. “Засега аз съм основната фигура в нейния живот. Таткото е предпазлив, все едно го е страх малко. Но те, татковците, докато не почне да общува с тях бебето, никакви ги няма.”

Раждането не променя особено начина на живот на Деси и съпруга ѝ. Дори преди няколко дни тя го праща на почивка в Швейцария, за да не се почувства ограничен от нея и бебето. “Все пак това, че той се реши на тази стъпка, означава много за мен и искам да се чувства комфортно във всеки един момент. Аз съм от тези жени, за които, колкото и да обичат децата си, съпругът винаги е на първо място. Един ден децата порастват, а ние оставаме заедно. Затова и е важно всеки ден да пазим пламъка на любовта си и да показваме на другия колко го обичаме. Нашето си лично време е важно. Както и пътуванията ни, общите ни занимания и хобита. Има време за всичко и всички. Въпрос на организация е”, категорична е Деси.

Лупа

Твоята оценка

Общо гласували

loading…