Почистване на прозорци

1
189
Добави коментар
linabg
linabg

Възползвайте се от лошото време

Най-подходящият ден за миене на прозорци е този, в който слънцето не напича пряко върху стъклената повърхност. Колкото по-топло и слънчево е времето, толкова по бързо препарата засъхва върху прозореца и да го почистите, се превръща в изключително трудно деяние. Друг плюс на мрачното време е, че ще бъде по комфортно за Вас. Кой каза, че в мрачен ден няма какво да се прави . Все пак ако не сте късметлии с „кофти“ време, започнете от сенчестата страна на обекта/дома.

Почистете мръсотията преди преди да започнете мокро почистване

Преди да започнете да почиствате с препарат, премахнете повърхностните замърсявания с четка, суха кърпа, дори може да използвате и прахосмукачка, по този начин ще успеете да избегнете преобразуването на сухия и лесен за премахване прах, да се превърни в лепкав и труден за почистване слой. При омазнени прозорци използвате топла вода, понякога е много по-подходяща от обезмаслителни препарати.

За почистване на класически щори, най-доброто решение да почистите е всяка от лентите индивидуално с микрофибърна кърпа ако са силно замърсени, влажна кърпа последвана от суха. По-бърз начин е да премахнете прахта от тях с четка за прах – по-бързо и лесно, но ако държите на добре почистените щори, за наша жал, индивидуалното почистване е по-ефикасно.

Малка идея за завесите – пусне ти за 15-20 мин (според сушилнята) на функция “air-only”, по този начин завесите ще бъдат като „продухани“ от вятъра.

Изберете подходящия препарат за почистване на стъкла

Не се сдържайте да използвате повече спрей, особено ако прозорците Ви са много мръсни. При силно замърсени прозорци, може да се наложи и няколко повторения – ако изпълните стъпка 2 шансовете за по-лесно измиване са много високи. Също така ако все още не сте намерили подходяща марка за Вас, експериментирайте! Щандовете с почистващи препарати са претрупани с различни видове.

Използвайте микрофибарна кърпа

Всеки е запознат с изпитания метод да подсуши стъкло с вестник, но ние препоръчваме да бъде използвана микрофибърна кърпа. При по-мека повърхост на стъклото, вестника може да остави надрасквания, докато микрофибъра и изключително финен и няма как да надраска повърхността. Винаги използвайте чиста кърпа, дори и леко замърсена тя ще оставя следи и ще удължи процеса на работа.

Не използвайте гумена чистачка за прозорци

При вътрешно почистване на прозорци, използването на гумена чистачка е много непрактично, понеже отцедената с нея мръсотия пада на пода. При външни условия е много потребна, освен ако няма декоративна мазилка на стената или пода – ако мазилката е влагопропусклива ще бъде трайно замърсена.

Разделете работата спрямо времето си

Средно статически, повечето домакини мият прозорците си два пъти годишно. Разделете стаите според времето си, не се натоварвайте да свършите всичко за един ден. Малка подсказка – ако миете вътрешната страна на прозорците в хоризонтална посока, а външната страна вертикално, винаги ще се ориентирате от коя страна е останала следа.

Предимството да наемете фирма

Няма нищо по-цено от времето! Вместо да прекарате цял ден в неудобни пози и оставащи без сили в края на деня, не предпочитате ли да се насладите на последният започнат роман с чаша чай? Ни се грижим за спокойствието на нашите клиенти и работим много тихо и дискретно. Посещението е съобразено изцяло с вашето желание, а работата ни задоволява и най-взискателните Ви желания.