Най-добрите клубни треньори изразяват опасенията си за използването на VAR

1
121
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Някои от най-добрите европейски треньори участваха във форума за „Елитни треньори на УЕФА“ в понеделник, като VAR беше една от основните точки на дискусия.

Зинедин Зидан, който беше единственият представител на LaLiga Santander, се присъедини към Пеп Гуардиола, Юрген Клоп, Карло Анчелоти, Унай Емери, Маурицио Сари, Масимилиано Алегри, Руди Гарсия, Мирча Луческу, Пауло Фонсека, Ерик Тен Хааг и Томас Тухел за събитието, което се проведе в понеделник в Нион.

Треньорите изразиха опасенията си от използването на технологията, като треньора на Лион, Руди Гарсия, изрази мнение, че подкрепя тезата, че реферът трябва да контролира изцяло играта.

„Искаме реферът да остане ръководител на мачовете, а VAR да бъде инструмент за подобряване на футбола“, заяви Гарсия.

Директорът на УЕФА, Джорджо Марчети, обясни, че VAR трябва да се подобри.

„Това е нов инструмент, който трябва да се развива и [нещо], което трябва да помага“, подчерта Марчети.

„Ясно е, че той трябва да бъде усъвършенстван и използването му [да стане ясно]“, съгласи се Юрген Клоп, а Марчети посочи, че на новата технология ще й е необходимо време за постигане на съвършенство.

„VAR е един от въпросите, за които говорихме“, отбеляза Клоп. „[Говорихме за] това как да я подобрим, защото трябва наистина да се направят промени по нея.

„Трябва да й дадете време, за да стане перфектна.

“Треньорите също повдигнаха въпроса за изясняване на това, кога дадена игра с ръка, трябва да бъде свирена като нарушение и кога не.

Източник:https://www.marca.com/en/football/international-football/2019/11/11/5dc9d415268e3e14278b469d.html

Категория: Футболни новини

Тагове:
УЕФА