София провежда ИНТЕГРА кампания в Месеца на бежанците

5
185
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

За пореден път България отбелязва Месеца на бежанците (ноември), като се възхищава на смелостта на хората, избягали от преследване, конфликти и отчаяна бедност, някои от които все още търсят възможности да възстановят живота си в нашата общност.

По традиция Асоциация за развитие на София е партньор на инициативата Месец на бежанците. На 14 ноември 2019 г. приветствахме в SofiaLab втори ИНТЕГРА ден – ден, изпълнен с празненства в чест на общността, изградена от разнообразни култури.

Resonance Drum Circles организираха „Обществен барабанен кръг“ в партньорство с Асоциация за развитие на София и с подкрепата на Mеждународна организация по миграция. Над 50 души от различни националности свириха заедно на барабани и перкусии в кръг, създавайки усещане за ритъм и хармония, което надхвърли вербалното общуване и пренесе участниците в едно друго ниво на разбиране.

В същия ден отбелязахме и края на нашата публична кампания за застъпничество и повишаване на осведомеността ИНТЕГРА. По време на събитието също така бяха оценени силните страни и постиженията на проекта, положителни резултати, както и непредвидени резултати. Редица постижения на кампанията бяха посочени от участниците, включително новосъздадените интересни безплатни ресурси, сключените партньорства и разширяването на групата на заинтересованите страни в София, както и новите възможности за кампании като използването на екраните в превозните средства на обществения транспорт. Най-същественият непредвиден резултат е фактът, че приключването на кампанията съвпадна с встъпването в длъжност на новоизбрания Столичен общински съвет на 3 ноември, като по този начин се предостави чудесна възможност за своевременно представяне на всички предложения за политики на новата местна власт.