Предколедно блестяща Прага

2
276
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

19 декември –  четвъртък  Излитане  от София Т-2 с редовен полет на а/к България Еър в 10:15 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотел Beranek 3*, централно разположен в историческата част на Прага. Настаняване. Кратка почивка. Пешеходна разходка в Стария град на Прага: Вацлавския площад, Народния театър, Карлов мост, Йезуитския университет,Марианския площад с Новото кметство и Градската библиотека, Староместския площад с астрономическия часовник. Свободно време. Нощувка. По желание: вечерен круиз по река Вълтава / с включена вечеря на шведска маса /без напитки/ и музика/ или без включена вечеря/.

20 декември –  петък Закуска.   9.00.ч – Пешеходна екскурзия в Храдчани с екскурзовод на български език: Пражката крепост и Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит – най-старият храм в Прага и седалище на архиепископа, Храдчанския площад, Сената, Църквата Св.Дева Победителка,Детето на Прага. Свободно време за обяд и за посещение на обекти в Храдчани по желание. Нощувка.

21 декември –  събота Закуска. Свободно време или Целодневна екскурзия в Дрезден – Столицата на Саксония – живописно разположен на река Елба с екскурзовод на български език. Продължителност – 8-9 часа. Екскурзията включва пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден – Цвингера, Старият кралски дворец, Женската църква, стената на Саксонските крале. В свободното време по желание могат да се посетят: музея Старите Зелени сводове в Двореца Резиденцшлос – един от най-големите музеи – съкровищници в света с богатствата на Август Силният, сред които уникални накити от злато, планински кристал, кехлибар, слонова кост, сребро и диаманти и др., Галерия на Старите майстори – с произведения на Дюрер, Тициан и др.,/вход 14 евро/,Техническия музей на Дрезден/вход 8,50 евро/ и др. Връщане в хотела. Нощувка.

22 декември – неделя Закуска.  Свободно време за разходка и обяд. Връщане в хотела. 13:30.ч – Трансфер до летище. 16:25 ч – излитане за София, пристигане в 19:15 ч. в София на Терминал 2

Самолетен билет София – Прага – София с България Ер;

Летищни такси;

Чекиран багаж до 23 кг. и 10 кг. ръчен багаж;

3 нощувки със закуски в хотел Beranek 3 *;

градска такса от 0.60 EUR на човек / на вечер

Обзорна обиколка на Прага – от двете страни на Вълтава с местен лицензиран екскурзовод на български език;

Слушалки по време на екскурзията

Трансфер летище – хотел – летище;

Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро UNIQA за лица до 69 г.;

Представител от България по време на пътуването.

Билети за градски транспорт, 

Екскурзии по желание:

Разходка с корабче по река Вълтава – 42 лв. за възрастен 

Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци, с включен трансфер хотел-ресторант-хотел – 96 лв. за възрастен – (бира, вино и вода, картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе);

Вечеря на корабче по река Вълтава – 60 лв.

Лични разходи;

Застраховка отмяна на пътуване със ЗАД „Алианц“.

Целодневна екскурзия Дрезден – 108 лева / 54 лева (дете 2 – 11,99 г.)

Отпътуване за един от най-красивите градове в Германия. Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език и разглеждане центъра на Дрезден. Градът често е наричан „ Флоренция на Елба“, заради множеството си панорамни гледки. Разглеждане на основните забележителности: Дрезденската църква „ Фрауенкирхе“ , бароковия дворец „ Цвингера“ , състоящ се от 4 здания. В двореца се помещава Дрезденската картинна галерия „ Старите майстори“, където могат да се видят произведения на Рафаело, Тициан, Рембранд и др. (входна такса за посещение на двореца не е включена, възможно е в свободното време по желание) и църквата „ Хофкирхе“ . Свободно време за разглеждане и пазаруване.

Хотел Beranek 3*

Хотел Beranek се намира в центъра на Прага, приблизително само на три минути от Вацлавския площад. Старият  Град на Прага и всички забележителности са  на пешеходно разстояние от хотела.

Пред сградата на хотела има метростаниия  и трамвайни спирки за  връзки към всички  зони на града.

Хотелът предлага 80 стаи, индивидуални климатизирани с напълно самостоятелна баня. Всички стаи са оборудвани с безплатен високоскоростен Wi-Fi интернет, сателитна телевизия, телефон, сешоар, хладилник и сейф.

 

 

Туроператорът си запазва правото да променя реда на екскурзиите според изискване на клиента, или по непредвидени обстоятелства.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

• Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

• Българските граждани, пътуващи за Чехия е необходимо да притежават валидна лична карта или задграничен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на влизане в страната.

• Валутен курс: 1 EUR = 25 CZK

• Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа), тридневна карта – 300 CZK

• Входна такса за пивоварна „Pilsner Urquell“ (250 CZK)

• Входна такса за замъка „Хлубока“ (230 CZK)

• Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага