Малки хитринки за успешно майчинство

3
201
Добави коментар
clashbade
clashbade

Стресът и натоварването, на които е подложена една майка, няма как да се опишат. Когато се ражда бебе, особено ако е първо за семейството, тревогите и притесненията изобилстват, но те не винаги са основателни. В стремежа си да дадат най-доброто от себе си за своето съкровище, младите родители често пъти преувеличават проблемите. Това допълнително повишава нивата на стрес, а бебета са изключително интуитивни и неминуемо ще усетят, че нещо не е наред.

Как да станете по-уверени и спокойни

Има много съвети, които целят да вдъхнат увереност на мама, но истината е, че когато е спокоен един родител и се доверява на своята интуиция, ще се справи най – добре.

Вслушвайте се в бебето. Независимо дали сте решили да спазвате строг режим или конкретен метод на възпитание, мъничето много добре ще ви подскаже вярната посока.

Снабдете се с всичко необходимо, което ще ви спестява време и енергия. Тя ще е най-нужна за новия член на семейството. Всичко друго може да почака.

Осигурете си най-леката и изключително маневрена бебешка количка. Може да не оцените тези характеристики по достойнство от самото начало. Бъдете сигурни обаче, че това ще ви спести огромни главоболия през дългите ежедневни разходки. Колкото по-лесно можете да управлявате дори с една ръка вашите бебешки колички, толкова по-приятен ще е животът. Не пропускайте и подробността, че не рядко ще ви се налага да вдигате цялата количка. И това най-вероятно ще се случва заедно с багажа и бебето в нея. Ето защо всеки килограм е от значение.

Не обръщайте внимание на неразборията. Няма как винаги да е мръсно и разхвърляно, но ако до този момент сте били стриктни и педантични по отношение на реда у дома, това е желателно да се промени. И не защото ще спрете да се грижите за домашното пространство, а защото енергията ви ще бъде пренасочена към по-важни неща. Не обръщайте прекомерно внимание на безпорядъка. Ако се налага подреждайте по-повърхностно и не се вкарвайте сами в беля. Не може да огреете навсякъде, а бебето расте изключително бързо. С него се променят и приоритетите ви.

Научете се да приемате помощ. Дори и най-добрата супер-мама има нужда от подкрепа. Независимо в коя област на ежедневието се изразява тя, няма да ви е излишна. Малкото сън, многото плач и куп други неща ще подложат на изпитание вашите нерви.

Най-важното в този период е да запазите еуфорията и доброто настроение. Времето лети и неусетно бебетата се превръщат в малки деца. Докато се усетите ще ходят на градина, а след миг и на училище. Наслаждавайте се на всеки един момент, защото той няма да се върне. Разбира се, идват още по-хубави, но оценявайки по достойнство всеки период от растежа и развитието на бебето, ще се чувствате най-пълноценни и продуктивни.

майчинство
хитрини

Коментари

Мъж дъвче дъвка в автобуса.
Седящата срещу него жена му казва:
– Господине, не ме уговаряйте! Глуха съм и нищо не чувам!

Виж още

Коментари

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.