ЕГИПЕТ Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада с полет София – Кайро

1
222
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Ден 1 Кайро

Полет София – Кайро. Трансфер и екскурзия с обяд до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големия, най-стария и най-известнияt от безбройните запазени сфинксове в Египет. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Кайро

Закуска. По желание сутринта допълнителна екскурзия Старо Кайро: посещение на Цитаделата на Мохамед Али с Алабастровата джамия и разглеждане на Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии – Висящата църква, църквата Свети Сергий и Бакхус, в която се смята че е живяло Светото семейство, и Синагогата Бен Езра. За останалите – освобождаване на стаите в 10.30 ч. и трансфер до ресторанта, където се събира цялата група. Тези, които не са платили обяд могат да си поръчат напитки. След обяд посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на магазин за папирус. Трансфер до жп гарата и настаняване в спално купе. Вечеря във влака. Нощно пътуване до Асуан.

Ден 3 Асуан

Закуска във влака. Пристигане в Асуан около 09.00 ч. сутринта. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан и храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет, след построяването на асуанския язовир. Настаняване на круизния кораб. Обяд. Свободно време. След обяд разходка с фелука – традиционна египетска лодка. Вечеря на борда. Нощувка.

Ден 4 Асуан – Ком Омбо

Допълнителна екскурзия до Абу Симбел /провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет/. Тези, които нямат екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на кораба. Връщане на борда за обяд. Отплаване от Асуан около 13.00 ч. Пристигане в Ком Омбо в късния следобед. Разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор – бога с глава на сокол и Собек – бога – крокодил. Вечеря и нощувка на борда.

Ден 5 Едфу

Преди закуска екскурзия с карета до храма на Хор в Едфу – един от най-красивите и добре запазените монументи в Египет. Строежът започва през 237 гр.пр.Хр. и е завършен при управлението на Птолемей IV, 180 години по-късно. Носи традиционните архитектурни елементи за Новото царство, комбинирани с гръцки „мамиси“ – домове на божествените птици. Закуска. Отплаване за Луксор. Свободно време на борда на кораба, за да се насладите на красивите гледки по бреговете на р.Нил. Обяд. Преминаване през шлюзовете при гр. Есна. Пристигане в Луксор в късния следобед и разглеждане на храма в Луксор. Вечеря. Нощувка на борда.

Ден 6 Луксор

След закуска екскурзия до Долината на царете, в която се намират гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 62 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена – фараон, и фотопауза при Колосите на Мемнум, изградени от един единствен къс пясъчник през 14в.пр.Хр. Обяд в ресторант. Посещение на впечатляващия храм в Карнак. Около 16.00 ч. отпътуване с автобус за Хургада. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Хургада

Закуска. Свободен ден за плаж и допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Трансфер до летище за полет Хургада – София.

Самолетни билети с летищни такси и 20 кг багаж – чартърен полет 3 нощувки на борда на 5* речен круизен кораб със закуска, обяд и вечеря 2 нощувки на база All inclusive в Хургада в хотел 5* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* Кайро 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Кайро – Асуан Всички трансфери по програмата Екскурзия да язовирната стена в Асуан Разходка с фелука в Асуан Екскурзия с лодка до храма на Изида Посещение на храма на Хор в Едфу Посещение на двойния храм на Хор и Собек в Ком Омбо Екскурзия до храмовете в Луксор и Карнак Посещение на Долината на царете, Храма на Хатшепсут и колосите на Мемнум Обяд в Луксор Екскурзия до Пирамидите в Гиза Посещение на Египетския музей Обяд в Кайро Входни такси за всички изброени музеи и обекти Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал Водач от България

Виза – 25 щ.д., заплаща се на летището Такса обслужване – 30 долара за целия престой, заплаща се при пристигането Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв., заявяват се от България Допълнителни екскурзии Обяд в Кайро във втория ден – 10 щ.д. /в екскурзията Старо Кайро има включен обяд/ Напитки Горивна такса, ако има такава, се обявява 21 дни преди полета. Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. – 1,50 лв. на ден / на човек