Екскурзия до Израел и Йордания с полет от Варна

23
337
Добави коментар
DSTours
DSTours

Екскурзия до Израел и Йордания със самолет от Варна 

 

Варна – Тел Авив – Яфо – Витлеем – Джераш, Мадаба, планината Небо – Петра – Аман – Йерихон – Каср-Ал-Яхуд – Мъртво море – Витлеем  – Стария град Йерусалим – Божи гроб – Тел Авив – Варна

 

 

 

 

6 дни и 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*: 1 в Аман; 1 в Петра и 3 във Витлеем

Директен полет от Летище Варна (Wizzair)

Екскурзовод на български език

Сертификат за хаджийство

 

 

 

 

Петра е древен град, датиращ от III в. пр.Хр. Включен е в списъка на ЮНЕСКО със световно културно – историческо наследство. Град Петра става световно известен със сцените от филма „Индиана Джоунс: Последният Кръстоносен Поход”. През 2007 година е избран за едно от Седемте Нови чудеса на света. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав. Розовочервеният град Петра някога процъфтявал като важна част от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати до днес.

 

 

 

  Програма по дни на екскурзията до Израел и Йордания:

 

 

 

 

1 ден

 

 

Отпътуване от летище Варна за Тел Авив с директен полет (Wizzair). Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 15:55 ч.  и посрещане от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив, пешеходен тур на Яфо, един от най – старите градове в Близкия изток и разходка в района старото пристанище. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела във Витлеем (хотел „Paradise Bethlehem“ 3* или подобен), вечеря и нощувка. 

 

 

 

2 ден

 

След закуска oтпътуване за Йордания. Пристигане в гр. Джераш, един от най-добре запазените римски градове в региона, датиращ от IV век пр. Хр, известен като архитектурният шедьовър на Близкия изток: триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, кардото, форумът с овална форма, храмът на Артемида. Отпътуване за Мадаба и разглеждане на гръцката православна църква „Св. Георги“ с мозайката, изобразяваща карта на Светите земи от византийско време. Следва планината Небо, от където се разкрива панорама гледка към Израел и част от долината на река Йордан. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път Обетованата земя. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела („La Maison“ 3* или подобен), вечеря и нощувка. 

 

3 ден

 

Закуска и туристическа обиколка на Петра, столицата на Набатейците: разглеждане на Каснех ал – Фарун (Съкровищницата), скалните гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман, столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотела (хотел „Rum Hotel Aman“ 3* или подобен), вечеря и нощувка. 

 

 

4 ден

 

След закуска панорамен тур на Аман и отпътуване от Йордания за Израел. Пристигане в Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Зад него се издига The Mount of Temptation  (Хълмът на изкушенията), където Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. На този хълм се намира гръцкия православен Манастир на Изкушението, основан през 340 г. от Харитон Изповедник. Изкачване с лифт до Манастира. Програмата продължава с Каср ал Яхуд – мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Възможност за ритуално потапяне. Следва посещение на Мъртво море (най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище и най-соленото езеро в световен мащаб): свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем, настаняване в хотела („Paradise Bethlehem“ 3* или подобен), вечеря и нощувка. 

 

 

 

5 ден 

 

Закуска и туристическа обиколка на Йерусалим: базиликата „Рождество Христово“ и рожденото място на Иисус и Маслиновия хълм. Следва посещение на Църквата на всички нации, разположена до Гетсиманската градина, както и църквата, посветена на Успение Богородично (където са гробовете на дева Мария, родителите й свети Йоаким и света Анна, както и на свети Йосиф). Пешеходна обиколка на стария град на Йерусалим през портата, която води към Еврейския квартал, Римското Кардо, Лев Харува и „Стената на плача“. Денят продължава с минаване по „Виа Долороса“ („Пътят на болката“) – улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към „Голгота“ (мястото на разпятието). Поклонение в храмовия комплекс на Божи гроб (най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос). Следват „Плочата на помазването“, „Стената на плача“ и Хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на „Тайната вечеря“. Прибиране в хотела, вечеря и нощувка във Витлеем. 

 

 

 

6 ден

 

Ранна закуска и освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет за България в 15:55 ч. Пристигане на летище Варна около 18:20 ч. 

 

 

 

Пакетна цена от 1658 лв. е на човек, настанен в двойна стая в посочените хотели (или подобни). За повече информация и резерваци, свържете се с офисите на Ди Ес Турс:

 

 

Цената включва:

 

– Самолетен билет Варна – Тел Авив – Варна (Wizzair) с включени летищни такси и малък салонен багаж; 

– 5 нощувки със закуски и вечери: 1 в Аман; 1 в Петра и 3 нощувки във Витлеем; 

– Трансфери летище – хотел – летище;

– Описаните в програмата екскурзии и входни такси за посещаваните обекти;

– Изкачване с кабинков лифт до Манастира на изкупението в Йерихон;

– Лицензиран екскурзовод на български език и слушалки по време на беседите;

– Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

– Водач от фирмата – организатор;

– Сертификат за хаджийство;

– Гранична такса от Йордания в Израел – 15 $

 

 

 

Цената не включва: 

 

– Чекиран багаж до 20 кг. – около 105 лв. на посока (препотвърждава се цената);

– Обяди и напитки по време на храненията;

– Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г – 9 лв.;

– Гранична такса за вход от Израел в Йордания – 50 $ /заплащат се на място/;

– Бакшиши за екскурзовод и шофьор – заплащат се на място (препоръчителен бакшиш: 3 $ / на ден за екскурзовод и 2 $ / на ден за шофьор);

– Лични разходи.

 

 

 

 

 

 

 

Мнение на турагента:

 

Екскурзията до Йордания и Израел е чудесен избор за посещение на две арабски дестинации в едно пътуване с удобен полет от Варна на изгодна цена. Ще имате възможност да посетите и разгледате не само световно известните забележителности от ЮНЕСКО в Петра, но и много други места в Небо, Мадаба, Мъртво море, Аман, както и Светите Места в Израел, Йерусалим и Витлеем.