Новият зимен сезон: Къде колко ще ни струва да караме ски?

1
144
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В планините вече започна да вали сняг, а зимните ни курортите усилено се готвят за новия ски сезон. Започна и обработката на някои писти. Курортите ни са в очакване на силен сезон и още повече туристи.

Боровец

За този сезон в Боровец има две нови машини – последно поколение. Те ще осигуряват по-качествена обработка на пистите. В курорта те се обработват всяка нощ, а пистите за нощно каране – по два пъти в денонощието. За новия сезон има още 14 оръдия за сняг и така стават общо 190, покривайки 2/3 от ски зоната.

Цените на лифт картите

И тази година през целия ски сезон ще има 5% намаление на цената на лифт картата, ако се зареди онлайн през сайта на Боровец или през мобилното приложение.

Има 12 вида лифт карти и билети, включително сутрешна и следобедна, както и младежка карта до 22 години и карта 65+. Децата до 7-годишна възраст карат безплатно. Курортът предоставя и 20% отстъпка за семейни лифт карти – за двама възрастни с до 3 деца.

Предлага се сезонна карта за делнични дни на цена 500 лв. за възрастни и 300 лв. за младежи. Традиционната сезонна карта също запазва цената си – 1000 лв. за възрастни и 700 лв. за деца и младежи.

Нощното каране е включено и в двата вида сезонни карти.

В дните от 6 до 9 януари и от 20 до 23 януари всички полудневни и еднодневни карти и билети за всички възрастови групи, включително нощното каране, ще са с 20% намаление. Намалението при зареждане на този вид карти онлайн съответно става 25%.

Пампорово

Курортът също усилено подготвя пистите. Пампорово стартира ски сезона с нови проекти, които да дадат голямо разнообразие и избор. Основната цел е да обогатят престоя на всеки турист не само в ски зоната, но и извън нея.

По време на сезона ще има различни спортни, театрални и музикални събития, които да разнообразят културния живот в Пампорово и да придадат добавена стойност към ски почивката.

Цените на лифт картите

Курортът предлага карта 2в1, която предоставя неограничено каране по пистите на ски зона Пампорово и ски зона Чепеларе, както и безплатен транспорт между двете ски зони.

Въвежда се и нова сезонна лифт карта само за делнични дни на промоционална цена от 700 лв.

 

Семейните пакети с лифт карти предоставят намаления от 8 до 12% от цената на ски картите. Месец март е обявен за семеен месец с 30% отстъпка от цената на лифт картите.

Промоционалният период за лифт картите през януари е в дните от 6-и до 10-и и от 13-и до 17-и, а цената е 52 лв. за възрастен на ден.

Банско

По пистите в Банско вече има доволно количество сняг. Във високата част на ски зоната има над 60 см снежна покривка, а оръдията за сняг работят с пълна сила. Курортът ще открие сезона на 14 декември, като не се съобщават повече подробности.

Цените на лифт картите

Сезонната карта за възрастни е на цена 1500 лв. За студенти, ученици и пенсионери до 75 г. – 1400 лв., а за деца от 7 до 12 г. – 1300 лв.

Добринище

На Безбог в Пирин също може да се похвалят със снежна покривка. В края на ноември започна да вали сняг и бавно да трупа. Там обаче не може да се разчита на изкуствен сняг и затова любителите на зимните преживявания разчитат да уцелят период, когато условията ще са подходящи за каране.

По-ниските цени на туристическите услуги и на тези в ски зоната са предпочитани от мнозина. Още от миналия месец пуснаха и промоционалните оферти за настаняване в комбинация с безплатни лифт карти от януари до края на март.

Витоша

Зимата дойде и на Витоша. Снегът вече трайно се настани по високите части на планината. Предстои да обявят и цените на лифт картите за предстоящия зимен сезон. Най-вероятно те ще останат без промяна.