Защо флаерите са подходящи за рекламиране на малък бизнес?

1
115
Добави коментар
FlyerBG
FlyerBG

В ерата на интернет вероятно мислите, че хартиените флаери са доста старомоден начин да рекламираш.
Но това далеч не вярно. Флаерите са все още безценен инструмент за промотиране на продукти и услуги, особено на местно ниво. Това е техника, която се използва от векове и не спира да бъде ефективна.

Ето какви са предимствата на флаерите днес, особено когато става дума за малък, местен бизнес.

Флаерите са евтини

На фона на останалите начини да рекламирате флаерите са изключително рентабилни. Вместо да се влагат постоянни средства за поправка и поддръжка на сайт (и да се чака, докато той стане ефективен), за скъп рекламен банер, телевизионен спот или билборд, флаерите са еднократна, ниска инвестиция с невероятно висока възвръщаемост.

Да, те са евтини, бройката струва няколко стотинки. Освен това се разпространяват лесно и буквално можете да залеете пространството с тях по начин, който не може да остане незабелязан.

Малко усилие, голям ефект

Факт е, че не всеки човек влиза в интернет, а и не всеки влязъл може да се натъкне на вашата реклама сред милионите други. За сметка на това е наистина лесно един флаер да попадне в ръцете на потенциалните ви клиенти близо до мястото, където развивате дейността си.

Можете да ги раздавате в града или квартала, да ги оставите достъпни в офиса или магазина си, дори да намерите помощници в лицето на местни магазини или заведения, които да залепят флаер или да оставят от вашите флаери на разположение на клиентите си.

Флаерите се забелязват

Флаерите са все още важни в света на рекламата, защото хората ги забелязват. Те не са напъхани в редица банери, на които така или иначе никой не обръща внимание. Напротив, когато се срещне с флаера, потенциалният клиент вижда само него и дори без да иска, разбира за какво става дума.

Затова е важно когато не ги раздавате лично, да ги поставите на видно място в заведението, магазина или офиса; на нивото на очите на витрината или таблото. За предпочитане е да избирате места, където няма други рекламни материали.

Флаерите могат да се докоснат

Въпреки интернет манията, клиентите все още обичат да имат предмет, който да могат да пипнат, особено ако е наистина качествен и красив. Така че е добре да се постараете флаерите ви да не приличат на нежелана поща. Ако изглеждат достатъчно добре, ще привличат по-лесно вниманието при раздаване и ще ви бъде далеч по-лесно да убедите заведенията и магазините да ги залепят на видно място.

Същото важи и за хората, които са се заинтересували от информацията в него – те биха сложили такъв флаер на видно място вкъщи, за да им напомня да не пропуснат събитието или промоцията, което ви гарантира още сигурни клиенти.

Дават възможност за лично отношение

Когато раздавате флаери, вие влизате в директен контакт с потенциалните си клиенти. Това е добър повод да подсилите рекламното си послание, като използвате своето обаяние и отношение към хората. Ако успеете да убедите някого да пъхне флаера в чантата или джоба си, то той ще го разгледа отново по-късно. И това е доста по-ефективен метод за привличане на клиенти от всички интернет или телевизионни реклами, на които никой не обръща внимание.

Флаерите се съхраняват лесно

Тъй като са на физически носител и са малки по размери, флаерите лесно могат да съхранят и да се разгледат обстойно тогава, когато хората имат време и желание. Това е доста различен подход в сравнение с клиповете и банерите, които отминават безвъзвратно и никой няма време да ги търси повторно. Което означава, че сте спечелили половината битка за клиента.

Как да направите така, че флаерите да бъдат максимално ефективни

Първата крачка към ефективната кампания с флаери е свързана с познаването на клиентите ви. Помислите къде вашата аудитория прекарва времето си. Планирате да пуснете фитнес карти с намаление? Просто раздайте флаери пред университета. Имате промоция в заведението? Раздайте флаери  в центъра на града. Предлагате почистване на домове и входове? Пуснете флаери по пощите. Няма как да останат незабелязани.

Втората крачка, която трябва да предприемете, е задължително да осигурите перфектен дизайн. Визията трябва да бъде впечатляваща и то по начин, който да заинтригува точно тези клиенти, които искате да привлечете. За да сте сигурни, че всичко ще бъде наред, използвайте услугите на специалист по графичен дизайн. Той ще ви помогне да избистрите концепцията, да създадете добра визия и качествено съдържание с акценти, които да бъдат забелязани и запомнени от пръв поглед.

И накрая, ефективният флаер е с качествен печат. Освен да рекламира вашите продукти, услуги и промоции, флаерът създава вашето реноме и говори за начина, по който се отнасяте към бизнеса си, респективно към обслужването на клиентите си. Ако искате да създадете доверие и добро впечатление, флаерите ви не бива да приличат на евтини листчета, пуснати на домашния принтер.

Как можем да ви помогнем?

Нашите специалисти ще ви бъдат от помощ във всеки един етап от създаването на флаерите. Те ще ви помогнат да изпипате дизайна, да създадете правилни рекламни послания, да изберете размери, вид хартия и вид печат, които да отговарят възможно най-добре на вашите нужди, цели и бюджет.

Свържете с нас още сега.

София 1303
улица „Странджа“ 41
+359 2 981 31 78
[email protected]