При мигрена и главоболие – Билкови средства, които доказано помагат и сами можете да си ги приготвите

1
272
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Мигрената е силно главоболие. Често се предхожда или е придружено от сензорни предупредителни знаци. Особено като светкавици, слепи петна, изтръпване в ръцете и краката, гадене, повръщане и свръхчувствителност към светлина и звук.

Лекарите и пациентите по целия свят са разработили билкови лекарства за главоболие и симптоми на мигрена.

 Много от тези рецепти на растителна основа са оцелели. В резултат на това това позволява на изследователите да събират и тестват древна мъдрост в съвременни клинични изпитвания.

Билкова инфузия при мигрена

Тези лечебни растения бързо спечелиха подкрепата на съвременната медицинска общност като потенциално лечение на мигрена.

Маточина сррещу мигрена
Маточината е една от най-простите билки, които имат много невероятни лечебни свойства, така че е чудесно допълнение към домашната аптека.

В исторически план маточина (Melissa officialis) се използва за лечение на всички видове заболявания на нервната система и е известна със своята способност:

• успокоява раздразнително дете.
• действа като антивирусно средство при лечението на херпес, причинен от вируса на херпес.
• заздравява раните и защитава кожата.
• лекува симптомите на настинка и грип в комбинация с други лечебни билки.
• Облекчете симптомите на мигрена, тревожност, депресия и безсъние.

Жълт кантарион
По същия начин, жълтият кантарион е несравним, когато става въпрос за лечение на обикновено главоболие. Както и мигрена, стрес / напрежение и главоболие, свързани с симптомите на ПМС (ПМС). Това е наистина прекрасна билка и трябва да я имате в градината на тези, които страдат от тези заболявания.

Необходим материал за рецепта срещу мигрена :

алкохол или растителен глицерин 200 мл
5 супени лъжици смес от билки: маточина и жълт кантарион

Сложете билките в стъклен буркан.
Изсипете алкохол, за да напълните буркана. Тя трябва да се издигне на 1-2 см над билките.
Покрийте с кърпа и разклатете.
Етикетирайте буркана със съдържанието и датата.

Заделяйте за 2-6 седмици, разклащайки всеки ден.
Прецедете и извадете останалите билки. Изсипете тинктурата в тъмни бутилки за съхранение на хладно и тъмно място. Тинктурата трябва да се съхранява не повече от 5 години.

Доза за възрастни
При внезапно появяване на симптоми на мигрена започнете да приемате 1/4 до 1/2 чаена лъжичка тинктура на всеки 30-60 минути, докато симптомите изчезнат.

За да предотвратите главоболие, също се препоръчва да пиете чай с малко количество от тези билки. Просто добавете щипка сух лимонов балсам към вашия зелен или черен чай и пийте 1-2 пъти на ден.