Рецепти за ишиас, болки в кръста, ревматизъм

1
76
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Имате проблеми с разместeни стави, болки в кръста , ревматизъм , ишиас …? Следвайте нашите съвети и изпробвайте рецепти за природни лекарства, които се намират в продължение.

СРЕЩУ ишиас

При появата на силни болки по нерва ишиатикус, преди всичко под кръста, от външната страна на бедрата и от външната страна на краката, в народната медицина се подготвят различни лековити растения.

–  Листата от зеле се потапят в разтопена свинска мас, в която е добавен млян черен пипер. С това се налага засегнатото място и се покрива с ленена кърпа.

– Масло от люляк : 300 гр.. цвят и листа са поставени престоят 4 седмици в литър зехтин, на слънце, а след това се прецежда и се слага на болните места.

– Болните места може и да се налагат с голяма прясна коприва , а след това да се намазват с малко бяло вино и оцет.

Болки в кръста

Външна терапия :

– Кашести покрития от попарени, намачкани листа от зеле;

– Кашести компреси от прясна мащерка, затопля на печката;

– Кашести покрития от попарени пресни листа от върбинка, към които се добавя яйчен жълтък, или се вари с чаша оцет, така че съдържанието се поставя между две ленени кърпи, колкото е възможно по-топли.

Вътрешна терапия :

– Чай от змийска липа: 30 грама. от кората се вари на тих 15 минути в литър вода, охлажда се малко, прецежда се и се пие в рамките на два дни.

Проблеми с китката

Компреси, вани

– Върху китката се поставя много гъста каша от листа на голям трън, които се варят във вода, или листа от зеле, пресни филийки лук и мащерка.

– Върху болна ръка или крак се поставя в възглавница напълнена с пресни листа от бреза.

Проблем с изкълчено

– При изкълчване на китката: ч.л. арника се прелива с 250 мл топла вода и се оставя да престои поне половин час, а след това от тази смес се прави компрес за изкълчена китката.

– Изкълчено място леко се трие с масло от жълт кантарион , което се прави по следния начин: 200 г.

малки върхове с цветове три часа се варят в зехтин, а след това се охлажда и прецежда. Да се ​​съхранява в добре затворена бутилка на тъмно място.

– Настърган пресен корен от конска опашка: залейте със зехтин.

– На разместена китка се поставя компрес напоен в тинктура от розмарин и градински чай: 50 грама. от сухи растения се оставят да престоят две седмици в половин литър алкохол.

Средства среща възпалени стави

– Прави се смес от три супени лъжици листа от бреза, малко живовлек, цветя от арника и листа от градински чай. Десет грама от сместа се прелива с 200 мл гореща вода, оставя се да престои половин час, а след това се прецежда и се пие.

– 30 грама корен от артишок се потапя в 1 литър вода. Нагрява се водата до точка на кипене, а след това се вари на същата температура 1 час. Напитката в това количество е достатъчно за 2 седмици. Пие се по няколко супени лъжици преди хранене, 2 – 3 пъти дневно. Напитката е чудесно средство против възпаление на ставите.

За болки в костите

100 мл лимонов сок, 50 грама. прах от конска опашка и 30 грама мелена черупка от яйце, добре се смесват и се оставя да престои 48 часа. Консумират по три супени лъжици дневно, заедно с храна.

Болки в костите

Прави се смес от по две супени лъжици мащерка, листа от дива ягода, кори от липа, портокалов цвят и малко венчелистчета от роза. Сместа се поставя да кипне в 350 мл вода, охлажда се малко, прецежда се и се пие по една чаша на ден.

Ревматизъм

Ако страдате от ревматизъм, следващите няколко рецепти ще ви помогнат да се преборите с неприятните болки.

Чай срещу ревматизъм

В 1 литър вода се варят 40 г. пресни листа от целина. Чаят се оставя покрит, докато не се утаи. Прецежда се и се пие хладък няколко пъти на ден и няколко седмици. Същото действие има и сок от корените на целина, която се консумира един час преди хранене, по една супена лъжица.

Мазило срещу ревматизъм

В дървен или порцеланов хаван се стриват 20 плодове от лавър (трябва да са зрели). Сварете за 15 минути в един литър вряла вода. Полученият сок се прецежда през платна кърпа. Когато се охлади с лъжица се събира маслото от повърхността и се разбърква с лъжица свинска (безсолна) мас.Разбърква се добре и се съхранява в стъклен или пластмасов контейнер. Тази мазнина е идеална за намаляване на ревматичните оплаквания, болки в мускулите и ставите.

Срещу ревматизъм и болки в костите

Смесете 30 грама. изсушен корен от това растение и 10 гр. корен от глухарче. Излива се в литър бяло вино, оставя се да престои 5 дни и прецежда. Пие се 10 дни по 2 чаши след закуска и преди лягане.

Масло от лайка

Един буркан от литър напълнете със свежи цветове от лайка и прелейте със студенопресован зехтин, така че нивото му да бъде над нивото на лайката. Съдът се оставя на слънце 15-20 дни с ежедневно разклащане, а след това се втрива в ревматичните стави.

Отвара срещу ревматизъм

Всяка сутрин на гладно; пийте чист сок от къдрава мента – Mentha crispa L във вино. Тук трябва да се използва точно тази мента, роднина на обикновената мента и никоя друга. От този сок вземете половин чаена лъжичка и смесете с половин чаша качествено вино. С това може да се облекчи реумата. Всеки път, когато се появи отново, приемайте няколко дни преди ядене по една глътка от виното, докато не се почувствате по-добре. Тогава направете пауза, докато има успех с лечението.

Облекчаване на болките в краката

Първо повдигнете крака под ъгъл от 45 градуса и стойте така. След 15-тина минути дръжте в леген с топла вода, в която сте добавили 1-2 супени лъжици морска сол. След това изплакнете с топла вода и пригответе вана за крака с топла вода, в която сте сложили 6 капки масло от евкалипт, 6 капки масло от рози и 1 супена лъжица сок от чесън.Дръжте краката 5 минути и след това изплакнете с хладка вода. Болните крака ще бъдат само далечно минало!