Пречистване на кръвоносните съдове от плаки с чесън и лимон

1
311
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

С годините  кръвоносните съдове  губят еластичността си, запушват се, а по този начин се увеличава и рискът от развитие на най-сериозните заболявания, започвайки от повишено кръвно налягане и стигайки до инфаркт на миокарда. За да се подобри степента на пропускливост и да се укрепят стените им, е важно те да се пречистват през известен период от време.

За тази цел народната медицина предлага редица растения. Смята се, че редовното пречистване води до подобряване на кръвообращението, нормализиране работата на сърдечно-съдовата система и се укрепва общото здравословно състояние.

Необходимостта от правилно хранене

Първата и най-важна препоръка е да се храните правилно. Трябва да се намали до минимум консумацията на мазнини с животински произход. Включете в менюто си повече плодове, зеленчуци, листни зеленчуци, за да се подобри качеството на кръвта и да се укрепят кръвоносните съдове. Към пролетната салата добавете 2 – 3 ореха, а през есента – семена от копър и ленено семе, може също и малко кисели ябълки.

Пречистване на кръвоносните съдове с билки

Освен с промяна на менюто, за пречистването на кръвоносните съдове ще помогнат и билките. Една от най-ефективните комбинации е маясълче, глог, хвощ. Залейте билките с вряща вода и оставете да се запарят за няколко часа. Пийте по 50 милилитра от чая 4 пъти на ден.
Смесете маточина, дяволска уста, очиболец. Залейте 1 супена лъжица от тази комбинация с 200 мл гореща вода и оставете да се запари. Пийте по мъничко през целия ден.
Още една рецепта: маточина, дилянка (валериана), шишарки хмел, дяволска уста. Една супена лъжица от сместа се залива с 200 мл вряща вода и след като се запари се пие на малки глътки през целия ден. Смята се, че тази комбинация укрепва кръвоносните съдове и възстановява нервната система.

Рецепти за пречистване на кръвоносните съдове

Чесън и лимон – отлично средство за пречистване на кръвоносните съдове. Ето няколко рецепти:
Необходими са ви 4 глави чесън и 4 лимона. Смелете ги и сложете в трилитров буркан, след това залейте с топла вода и оставете така 3 дни. Пие се 3 пъти на ден по половин чаша.
200 грама чесън, 3 лимона, малка глава лук и 200 мл мед – това са продуктите за следващата рецепта. Смелете ги и приемайте от сместа по 1 супена лъжица преди хранене;
Друг ефективен начин за пречистване на кръвоносните съдове и за подобряване на здравословното състояние е комбинацията от овес и шипка. Смесете по 2 супени лъжици люспи от лук, зърна овес, свежи борови иглички, залейте ги с половин литър шипкова отвара, оставете за една нощ, след което приемайте през целия ден.
Важно!
Пречистването на кръвоносните съдове е най-ефективно в съчетание с правилно хранене, активен начин на живот и отказ от вредни навици като злоупотреба с алкохол и тютюнопушене.