Тези билки ще ви помогнат с отслабването

1
186
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Борбата с излишните килограми е позната на човечеството от дълго време. Дълго време, прекарано във фитнеса, трудни и изморителни упражнения и стриктна диета. На това трябва да се подложи всеки един, който иска да се сдобие със стегната форма, пише тялото.бг.

Оказва се обаче, че някои билки, които използваме ежедневно в храната си, могат да бъдат по-полезни за отслабването, отколкото си мислите.

От магданоз до мента, те помагат за възстановяването на хормоналния баланс, подобряват храносмилането и засилват процеса по загуба на излишните килограми.

Тези билки са лесно достъпни и най-вероятно се съдържат в кухнята на всяко семейство. Ето списък с пет от тях, които ще ви помогнат в борбата с килограмите.

Мента

От освежаваща лимонада до чаша горещ чай, ментата може да придаде вкус на различни храни и напитки. Освен това тя има свойството да потиска апетита, което ви кара да се чувствате по-малко гладни, когато я консумирате. Така ще погълнете по-малко калории, което ще ви помогне за бързото отслабване.

Установено е, че ментата улеснява храносмилането и намалява киселиността в организма. А правилното храносмилане е един от основните фактори за стройна фигура. Тази билка се е доказала и като ефективно средство срещу синдрома на раздразненото черво.

Риган

Доста хора използват риган за приготвянето на домашни ястия. Други пък го слагат на пици и сандвичи, за да им придаде по-добър вкус. Но тази билка е богат източник на биоактивни съединения като полифеноли и флавоноиди. И двата ензима са важни за функцията на инсулин. Те влияят върху неговата активност в организма, както и върху секрецията.

Проучвания са установили, че мексиканският риган е най-добър за справяне с диабета. Бързият метаболизъм и по-добрата регулация на захарта могат да улеснят регулацията на теглото. Той също така подпомага доброто храносмилане.

Розмарин

Розмаринът е пълен с антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства. Те предотвратяват увреждането на свободните радикали и понижават нивата на кръвната захар. Това прави розмаринът перфектната билка за подпомагане на отслабването.

Освен това, той може да се отрази добре на метаболитните процеси. Установено е, че карнозната киселина, която се съдържа в розмарина, оказва ефект против затлъствяването.

Магданоз

Тази билка е чудесен съюзник в битката ви срещу килограмите. Тя е естествен диуретик, който ще ви помогне да се отървете от задържането на вода и лесното подуване на корема. Високото съдържание на фибри в магданоза го прави перфекната билка за отслабване.

Освен това, маслото от магданоз понижава нивата на кръвната захар и е потенциален лечител на хипергликемия. Затова, тази билка е почти задължителна за хора, страдащи от диабет или склонни към развиването на тази болест.

Градинска мента

Ако страдате от проблеми с теглото, които са резултат от някакъв хормонален дисбаланс, то тази билка е перфектното решение. При жените, ниските нива на естроген са свързани с напълняване, а градинската мента успява да държи тези нива в норма.

Възстановявайки хормоналния баланс, градинската мента помага в борбата с излишните килограми, особено при жените.