Най- добрите рецепти за премахване на бенки, брадавици, пъпки и старчески петна в домашни условия

1
338
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Бенките, брадавиците, акнето и старческите петна са само някои от често срещаните кожни проблеми . Те се отразяват негативно на външния вид.

Известни са много видове козметични продукти, но те могат да се окажат твърде скъпи и недостатъчно ефективни. За щастие, съществуват естествени средства, които могат да ви помогнат да се отървете от бенките и всички ваши проблеми с кожата и да я направят мека и гладка.

 

Представяме ви 9 от най-ефективните домашни средства, с помощта на които ще можете да премахнете бенките и други кожни образувания както и брадавици, петна и черни точки:

1. Рициново масло и сода за хляб

Пригответе смес от рициново масло и сода. Нанесете пастата като покриете мястото с бинт и оставете да действа за една нощ. На следващата сутрин, премахнете превръзката и измийте мястото. Тази процедура се повтаря всяка вечер.

 

2. Алое Вера

Трябва да нанесете пресен гел от алое вера. След това го закрепете с памучен бинт и го оставете така в продължение на 3-4 часа. Повтаряйте тази процедура два или три пъти на ден в продължение на един месец.

 

3. Чесън

Чесънът се явява едно от най-ефективните естествени средства, защото съдържа ензими, които разцепват групите от клетки, произвеждащи пигмент. Освен това, той успешно изсветлява тъмната пигментация.

Малко парченце от прясна скилидка чесън, сложете върху проблемната зона. След това го закрепете с бинт и го оставете така, за да действа в продължение на няколко часа или една нощ.

За премахване на брадавици , правете тази процедура всеки ден в продължение на няколко дни и ще забележите, че те ще паднат сами. В повечето случаи, това се случва след петия ден на прилагане. Трябва да имате предвид, обаче, че чесънът може да предизвика зачервяване или дразнене на кожата, когато се прилага.

 

4. Сок от кромид лук

Лукът е отличен природен лек за премахване на тъмни петна, защото той има силни киселинни свойства. С памучен тампон, нанесете сок от лук на мястото и го оставете да действа в продължение на половин час. След това изплакнете. Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти на ден в продължение на три седмици.

Можете също така да смесите ябълков оцет и сок от лук в равни количества, да нанесете сместа върху засегнатата област и да оставите да действа в продължение на 30 минути. Правете това веднъж дневно в продължение на 4 седмици.

 

5. Ленено масло

Брадавиците могат да бъдат отстранени ефективно с използване на ленено масло, тъй като то омекотява и отслабва ръбовете им и след това те лесно се отстраняват. Смесете ленено масло, мед и фино смлени ленени семена, за да направите паста и да я приложите върху засегнатата област, като я оставите да действа за един час. Правете тази процедура три пъти на ден в продължение на няколко седмици.

 

6. Екстракт от семена на грейпфрут

Екстрактът от семена на грейпфрут има високо съдържание на флавоноиди и витамин E, поради което ефективно премахва родилните петна, бенките и други кожни проблеми. Трябва да нанесете капка от екстракта върху засегнатата област и да превържете с марля или бинт. Оставете да действа в продължение на няколко часа. Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти на ден, в продължение най-малко на един месец.

Освен това, екстрактът от семена на грейпфрут може да се смеси с масло от авокадо, в съотношение 1:10. Тази смес се нанася върху брадавицата и се оставя да действа в продължение на 15 минути. Процедурата се повтаря всеки ден, докато брадавицата изчезне напълно.

 

7. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е изключително популярен и ефективен природен лек. Бенките могат да бъдат ефективно отстранени с помощта на тази съставка, поради съдържанието на киселина, тъй като тя ги превръща в струпеи, които лесно падат. Трябва да използвате памучен тампон, напоен с ябълков оцет и да го поставите върху засегнатата област. Покрийте с превръзка и оставете да действа до следващата сутрин. Повтаряйте този метод всеки ден в продължение на 10 дни.

 

8. Етерично масло от тамян

Като естествено стягащо средство, това етерично масло ефективно ще изсуши брадавицата и вие ще можете да я премахнете бавно, слой по слой. Трябва да го комбинирате със зехтина в съотношение 1:8.

Повтаряйте процедурата 2-3 пъти на ден в продължение на няколко седмици. За да се предотврати оставането на белези, желателно е продължително лечение в рамките на няколко дни, след като брадавицата е била отстранена. Но ако това лечение раздразва кожата ви, не трябва да го правите.

 

9. Сок от ананас

Пресен сок от ананас може да ви помогне да направите по-малко забележими белезите ви по рождение, като ги изсветли. Трябва да използвате памучен тампон, напоен в сок от ананас. Оставете го да действа за една нощ или докато изсъхне сока. Правете това няколко пъти на ден в продължение на няколко седмици. Използвайте пресен сок от ананас за най-добри резултати.