Картофките на Джейми Оливър с розмарин за 30 минути- истински шедьовър за летните вечери

1
125
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Джейми Оливър  е истински кулинарен гуру, той знае как да подготви най-сложните и досадни ястия. Изглежда, че неговото шоу „Готвене за 30 минути с Джейми Оливър“ е нараснал няколко поколения добри изобретателни домакини. В ръцете му дори най-познатите продукти се превръщат в шедьовър.

Друго доказателство за това са  печените картофи по специален начин .

 В тази форма гарнитурата прилича на някакъв кралски деликатес, а не на обикновен печен корен. Една невероятна, но в същото време успешна комбинация от съставки позволява на картофите да се покрият със златна кора, а отвътре да остават меки и сочни.

 

съставки

картофи 1 кг

Зехтин 5 супени лъжици.

Винен оцет 2 супени лъжици

чесън 4–5 скилидки

розмарин 3-5 броя

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

Обелете картофите и нарежете на четвъртинки, сварете ги в кипяща вода за 10 минути, след това внимателно прецедете на гевгир, за да отстраните излишната вода.
Поставете картофите в намазана тава за печене, добавете сол, черен пипер. Изпратете във фурната, предварително загрята до 190 градуса за 10-15 минути. Картофите трябва да станат зачервени.

В дълбок съд смесете скилидки чесън, клончета от розмарин, винения оцет и маслиновото масло. Извадете тавата от фурната и напълнете с ароматната смес.
Изпратете картофите във фурната за още 10-15 минути

Толкова ароматни и вкусни картофи, не сте опитвали. Препоръчваме да се сервира като гарнитура с пилешки бутчета , всеки обича тази комбинация. Не забравяйте да споделите рецептата със семейството си, те ще ви благодарят!