Печивата ми винаги са мекички и пухкави, и траят с дни! Имам си малка тайна – добавям я към тестото. Никога няма да се сетите!

1
109
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Добавянето към тестото на малко  водка  – това е дългогодишна традиция на много домакини, тяхната специална тайна. Много популярни рецепти за тестени изделия съдържат и малко количество алкохол в тестото , който помага за разслояването и получаването на  мехурчета по време на печенето .

Оказва се, че водката може да накара да набухне всяко тесто – както с мая, така и безквасно. Така полученият продукт става пищен, порест и трае по-дълго

. Не се страхувайте от миризмата на алкохол в сладкишите: по време на печене тя напълно се изпарява. Така че, ако решите да експериментирате с  „пияно“ тесто , препоръчително е да се запознаете с някои трикове на подготовката му.

Как да омесите тесто с водка

След приготвяне на тестото, оставете го за 2 часа на топло или пъхнете в хладилник.
Добавянето на алкохол в тестото може да бъде в произволни количества: минимум – 1 ч.л., максимум – 1 супена лъжица на 1 кг тесто.
Всички съставки трябва да не са студени, за предпочитане на стайна температура.

Можете да приготвите специална есенция със 70% алкохол от шафран или лимонена кора. В допълнение към блясъка, ще получите и прекрасен аромат на тестото.
Добавете водката към течните съставки в разбъркайте, след това изсипете брашното.

Дори  палачинките с водка  стават по-пищни и порьозни от обикновените.

С тази  проста съставка  торти, бисквити, палачинки и хлебчета винаги ще бъдат на висота! Непременно опитайте и споделете опита си с приятели!