Детето ми не хапва плод. Какво ли не съм опитвала. Докато не видях това: сега не само яде всичко, но и ни е забавно!

1
139
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Това плодово лакомство  е стара, но забравена рецепта, използвана за лечение с плодове. Това е най-естественият и прост начин за плодово сладко: без буркани, капаци, стерилизация и губене на време. Необходима е само малко захар.

За приготвянето на тази плодова сладост  може да използвате всичко – ябълки, круши, сливи, кайсии, праскови, горски плодове (малини, касис, ягоди), Ако добавите към пюрето ядки, маково семе, сусам, канела или кардамон, ще получите нови вкусове.

Рецептата за домашно приготвени бонбони , която предлагаме днес, предполага предварителна топлинна обработка: готовият продукт след това се съхранява по-добре. Но можете да използвате и сурови плодове на пюре .

Плодови бонбони

СЪСТАВ:

4 чаши нарязани плодове
1/2 чаша вода
захар на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Подгответе плодовете: измийте, ако е необходимо ги обелете и почистете от сърцевината, след това ги нарежете на ситно.
Поставете плодовете в тенджера, добавете водата и варете в продължение на 10-15 минути на слаб огън от момента, в който сместа кипне.
Пюрирайте получената маса и на вкус добавете захар.

Върнете на котлона и гответе още 10 минути.
Застелете тава за печене с хартия за печене, изсипете в горната част плодовото пюре и загладете сместа с шпатула, като я разнесете равномерно по хартията.
Загрейте фурната на 80 градуса и изсушете сместа при тази температура 2 часа с открехната врата. Изключете фурната, но не изваждайте тавата, нека тя да остане там, докато изстине.
Бонбоните са готови, ако не залепват за ръцете и може лесно да се отделят от хартията. Изсушеният продукт нарежете на ивици и ги навийте на руло. Съхранявайте в стъклен съд с капак.

Хвърлете поглед и на видеото, и се уверете колко лесно е да приготвите тези плодови бонбони!

Video Playback Not Supported