Wizz Air прави нискотарифна авиокомпания в Абу Даби

1
133
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Европейската нискотарифна авиокомпания Wizz Air подписа предварително споразумение с Abu Dhabi Development Holding (ADDH) за формиране на местен превозвач.

Новата авиокомпания, известна като Wizz Air Abu Dhabi, ще експлоатира флот от самолети Airbus A321neo и е първата авиокомпания, базирана в Будапеща, извън Европа, заяви превозвачът в изявление днес.

Wizz Air се търгува на фондоата борса в Лондон и е част от индекса FTSE 250. Тя лети до над 60 дестинации, като летището в Будапеща служи като най-големият център на авиокомпанията.

„Гордеем се, че първата ни авиокомпания, която ще бъде създадена извън Европа, е в Абу Даби, столицата на ОАЕ“, каза Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air. „Дълбоко вкоренените познания за местния пазар, поддръжката и навигацията за Wizz са безценни и ще стимулират успешното развитие на тази нискотарифна авиокомпания.“

„Wizz Air Abu Dhabi ще бъде път на растеж за Wizz Air, изграден върху нашия успешен ултра-лоукост бизнес модел, предлагащ достъпни пътувания за все повече клиенти. Вярваме, че новата авиокомпания има потенциал да бъде важен играч в региона“, добави той.

Очаква се операциите да започнат през втората половина на 2020 г. Авиокомпанията ще се съсредоточи върху създаването на маршрути до пазари, на които Wizz Air има операции с висок растеж, а именно Централна и Източна и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дългосрочен план.

Wizz Air смята, че създаването на наистина ултра нискотарифна авиокомпания в Абу Даби може да допринесе за непрекъснатия растеж на Абу Даби като културна и туристическа дестинация от световна класа.