Джошуа: Следващият ми мач ще е с Пулев или Усик :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
151
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Шампионът в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа заяви, че следващият му мач на професионалния ринг трябва да задължителна защита на един от коланите.

Това означава, че британецът ще се изправи или срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на IBF, или срещу украинеца Александър Усик, който е в същата позиция, но за WBO.

„Ако не се изправя срещу тях, трябва да овакантя колана. Предпочитам да се боксирам и да го защитя“, заяви Джошуа пред Би Би Си.

Иначе в плановете на Джошуа до края на 2020 г. влиза още една среща – с Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри. Първо двамата трябва да излязат един срещу друг в битка за единствената титла, която не е в ръцете на британеца – тази на Световния боксов съвет (WBC).

„Като във „Властелина на пръстените“. Това е последният пръстен! Да пренапишем историята! Трябва да се случи до края на 2020 г. В една категория сме. Надявам се да искат да ги запомнят. Особено Уайлдър, който държи колана сега“, заяви Джошуа.

Победителят в този евентуален мач ще стане абсолютен боксов шампион в тежка категория.