Борис Джонсън внася законопроекта за Brexit на 20 декември

1
183
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Сделката за Брекзит влиза в британския парламент в петък – 20 декември. След триумфалната победа на Борис Джонсън, която му осигури достатъчно мнозинство, с което споразумението за развода да бъде одобрено от депутатите, предстои и натоварена седмица за Уестминстър.

С огромен ентусиазъм и убедени, че им предстои много работа, но и почти никаква съпротива в Уестминстър, новите депутати в редиците на Консерваторите се оправиха към парламента. Част от тях – със сини шалове – какъвто е и цветът на партията им.

109 са новите лица в Парламента, като много от тях идват от бастиони на лейбъристите.

Седмица преди коледните празници новият парламент ще трябва да работи усилено, за да изпълни желанието на премиера Борис Джонсън Брекзит да се състои в края на януари.

Ръсел Фостър, политически анализатор: Ако Джонсън иска да спази срока, който сам си е дал – преди Коледа сделката да бъде одобрена, ще се наложи парламентът да работи извънредно. Уверен съм, че ще го направят, защото имат крайна цел и ще я преследват – Великобритания напуска в 11 часа на 31 януари и няма нищо, което да може да попречи това да се случи.

Депутатите ще положат клетва утре, а в четвъртък Кралица Елизабет Втора официално ще открие новия парламентарен сезон. В петък ще започнат дебатите по споразумението за напускане. Предстои да станат ясни и имената на министрите, с които консервативното правителство ще изведе Великобритания от ЕС.