Коледно-новогодишно празнично настроение на работното място

2
137
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Или, как да подобрите и стимулирате предпразнично настроението на вашите служители на работното им място.

Ако нямате възможност за коледни бонуси, други финансови стимулации или подаръци, простичките неща и добрият дух, могат да се окажат доста ползотворни и по-мотивиращи. Но, разбира се внимавайте, да не ги накарате пък, да си помислят, че са на почивка и по-скоро да развалите строя. В тази публикация, ще се постараем да дадем правилни насоки, чрез които да придобиете една приятна атмосфера във вашият офис с която и да не прекалите за да ги разпуснете отпускарската.

Наближаването на коледните и новогодишните празници е най-любимото време на всеки. Принципно, по това време повечето са приятно настроени, дори и да не са добре с финансовото покритие.

Но, как да използваме това за да подобрим работната среда, но и едновременно с това качеството на работа?!

Универсален начин няма, но ето как да разчупите нещата и да стимулирате всички за по-добра работа:

Декориране

Няма две мнения по въпроса, че повечето от нас обичат да правят коледни украси (може би предимно жените, но ще се изненадате, че тайно и на мъжете им харесва). Можете да организирате в края на един или два работни дни в началото на декември, да се съберете всички и да направите заедно коледните украшения. Можете, дори да купите евтини материали, с които да приканите дамите да измислят украшения. Привидно изглеждат детски неща, но повярвайте, доста разпускащо и забавно е, освен това задоволството от нещо, което дори бихте могли да запазите за следващата година и по този начин да оцените изделията, които са направили. Няма да загубите от това, напротив, ще спечелите, особено ако и вие като работодател участвате с тях. Винаги е добре да бъдете сред работниците си, защото така те придобиват нови усещания и различен вид стимул, забавляват се с вас и ще вършат доста по-спокойно отредените им задачки, като и няма да ги е страх да споделят евентуални проблеми или грешки, вместо да ги скриват и да се задълбочават. Можете да измислите дори и състезания за украси и т.н., варианти всякакви имате. Използвайте вашето въображение.

Тиха музика в последната работна седмица преди коледа, коледна или с весело настроение музика.

Добро предложение е да пуснете малко тиха, говорим за тиха фонова музика, може да са с весел жанр, коледна музика и т.н., може да е в определени часове и т.н. Определено много ще ободри стандартната ви работна обстановка

Организиране на парти, веселие в офиса или раздаване коледни бонуси

Можете да изберете дали да комбинирате вариант или да изберете един, зависи, какви финансови възможности притежавате (или колко ви се дава):

А) Коледно парти / банкет

– можете да организирате хубав банкет, на който да съберете всички в заведение или клуб за да се повеселите заедно;

Б) Скромно веселие организирано в офиса и раздаване на бонуси

– банкетите, не са никак евтини, както и да го погледнем. По-добре е да организирате в офиса скромно събиране, дори да сипвате безалкохолно, домашна ракия или бира в пластмасови чаши и да раздадете финансови бонуси на вашите служители. Като дори можете да им кажете, че предпочитате това, пред банкет и никакви финансови подобрения. Всеки се нуждае от средства по празниците, но и след тях. Типично по нашенски е след празници да сме по-бедни от нормалното през останалото време на годината.

В) Раздаване на парични бонуси

– ако пък, не притежавате място, но желаете по някакъв начин да стимулирате хората си, може просто да им помогнете финансово с някакъв вид бонуси към заплатата им и ги изненадате, като им дадете заплата, преди празниците (мечтата на повечето работещи българи).

Г) Тийм билдинг за ден, два или три

– в случай, че притежавате голям екип и имате финансови възможности да си го позволите. Супер решение е да организирате т.нар. „тийм билдинг“, с който да се веселите един или повече дни с вашите служители. Така ще прекарате повече време заедно и ще се сближите с тях. Можете да ги заведете и да организирате програма, игри и други.

Игра на Дядо Коледа

Напоследък е навлязла иновация в офисните забавления, това е играта „Таен Дядо Коледа“. Всъщност доста забавен, но и едновременно с това евтин вариант с който можете да разведрите обстановката. Участниците в играта пишат имената си на листчета, след което се събират в съд в който се разбъркват. След което всеки трябва да изтегли име, като за коледа трябва да закупи подарък само за изтегленото име / коле/га/жка, като не казва чие име е изтеглил докато не дойде времето за раздаване на подаръци. Може дори да оставите подаръка без да ди види вашата цел и за по-загадъчно да използвате ваш прякор на мястото „От:“.

Определено забавна игра, която можете да пробвате, по този начин се отказвате от задължението да купувате подаръци на всички, а само на името което и вие сте избрали.

Каквото и да изберете, старайте се да сте иновативни и креативни всяка година, дори и само един от вариантите да ползвате, вкарвайте по някакъв нов аспект. Така ще мотивирате винаги своите служители и те освен че ще се чувстват по-добре на работа, ще работят с удоволствие и ще присъстват с такова на колективните събития.

Обяви за работа