КАКВО Е ВАЖНО ПРИ ИЗБОРА НА СТЪЛБИ

6
331
Добави коментар
StalbiteBg
StalbiteBg

КАКВО Е ВАЖНО ПРИ ИЗБОРА НА СТЪЛБИ

Всеки от нас се е сблъсквал с ред неизвестни при избора на продукт, който не купуваме често.  Особенно когато става въпрос за тeхнически характеристики, се заравяме в хиляди цифри и термини, които не разбираме до толкова добре, а и в забързаният ни ден, нямаме време да се задълбочаваме.Обикновенно накрая избираме продукт с компромис, т.е. отговаря на част от изискванията, а удовлетворението от покупката ни оставя с лек неприятен привкус. Тук ще се опитаме да поставим накратко точните въпроси, за да може всеки от вас да съкрати времето за избор на продукт, и резултата да бъде 100% щастлив потребител..Както вероятно сте забелязали, пазара предлага стотици варианти на алуминиеви стълби. Повечето от тях за подходящи за употреба в закрити и открити пространства, заради устойчивия материал, от който са направени, компактни са, и имат много функции. Но как да изберем нашата стълба, без да правим компромис?

Алуминиевите стълби се делят най- общо се делят на няколко основни вида, и :

Първият, и най- важен въпрос, е за какво ни нужна стълба?

Да свалим пердетата, да сменим изгорялата крушка,  да приберем зимните дрехи… На всеки един от нас периодично се налага да свърши някое от тези неща в дома си. Кухненският стол не винаги е най- доброто и сигурно решение! Тук на помощ идват малките стълби, които заради компактния си размер, широките удобни стъпала, с платформи, двустранни… вариантите са много, и всеки от нас може да избере оптималният за себе си.

Ако стълбата е част от професионалният ни живот, използваме я ежедневно, в интензивен график, идеалната за нас е със сравнително малка работна височина / до 6 м./ , но и трябва да е и компактна, за да можем лесно да я пренасяме и съхраняваме. Каква стълба да изберем?

Производителите предлагат компактни варианти на стълби, с малко тегло, и в сгънато положение заемат изключително малко място. Тук можем да избираме между  тип сгъваеми стълби, и телескопичните стълби. Когато са събрани, дължината им достига макс. до 130-140 см., което им осигурява без проблем място в дома, офиса, склада, дори и в багажника на колата. Този тип стълби могат да се използват в различни позиции, спрямо нуждата ни. Усилени по уязвимите места. Съчетават в едно функциите на повечето видове алуминиеви стълби, имат дълъг живот, и  заради всичко изброено до тук, разбираемо са и с малко по-висока цена.

Да почистим улуците, да освежим фасадата на нашата къща, да свалим коте от дърво :), и още много дейности, в които ще се наложи да достигнем места, недостижими със собствения си ръст…очевидно ни трябва по- висок помощник!  Тук идват професионалните стълби, които имат приложение във всички аспекти на живота ни. Използват се в строителството, за ремонтни дейности по сгради,  в дейността на енергодружествата, рекламният бизнес, логистиката, и много други браншове.

Трябва ни стълба, на която освен да стъпим удобно, трябва някак да намерим как да сложим и инструмент, кофа, или друго помощно средство, без да се налага да слизаме и качваме за всяко нещо по- няколко пъти…Производителите са помислили как да задоволят и тази нужда. Тук идват стълбите с платформи, които освен широкото стъпало, са оборудвани и с ергономични поставки за каквото ни е нужно. В някои от вариантите са с рамена с елоксирана повърхност против замърсявне на ръцете, сглобката между рамото и стъпалото е двойно нитована, т.е. като на < a title=“Професионални стълби | Стълбите.bg“ a href=“https://xn--90aiik3agd4d.bg/stylbi-profesionalni“ target=“_blank“>професионалните стълби. Предлагат се и  варианти на стълбите с платформи, които са предназначени за големи производства и складове, където платформата е с доста по- големи размери – 500 см/450см,, има колела за по- лесно придвижване, и осигурителен парапет.

За дейности в складове, магазини, производства, са предназначени и още един вид стълби – тези тип степенки. В различните варианти могат да бъдат с 1,2 или повече стъпала, като всяко от тях е платформа. Заради алуминият, от който са направени, имат малко тегло, но същевременно  и изключителна здравина и стабилност. Стълбите тип степенки са изключително комфортни за потребителя при дейности, изискващи дълъг престой – ремонт и поддръжка на тежка техника, научно- изследователска дейност, товаро-разтоварна дейност, архивиране, и т.н. Ако имате достатъчно място за съхранение в дома си, степенките са страхотен вариант и там.   

Отдавна си мислиш, че е крайно време да разчистиш тавана, и да използваш това пространство, но при мисълта всеки път да използваш домашната стълба, за да започнеш, някак те отказва…Постоянното местене, не дотам стабилността на стълбата, те карат все да го отлагаш. Варианта да поставиш стационарна стълба от дърво или метал, е скъп, и не винаги възможен. Тук идват таванските стълби, които са чудесно решение без да инвестираш много!  Днес те се произвеждат от дърво, стомана и алуминий, с и без каса и капак, компактни са, прибират се в таванското помещение, и не на последно място са на достъпна цена.

Имате нестандартен размер на отвора, и от предлаганите стълби за таван на пазара не можете да намерите точно същия, проверили сте че поръчката по индивидуален размер е доста скъпа, и вече сте на път да оставите този проект за по- добри времена.. 🙂 В този случай има евтин и качествен вариант, и това са изтеглящите се стълби за таван. Това са алуминиеви стълби, които се състоят от 2 или 3 рамена, и приплъзвайки се, се събират едно върху друго. Така стълбата остава компактна, прибира се в таванската част, и изисква минимум място за съхранение.  Дърводелец може  допълнително да изработи каса и капак според нужния размер на отвора, като в комплекта на стълбата производителя е включил дръжка за изтегляне, ключалка за капака, и всички необходими крепежи за монтиране.

Другия вариант на стълбите за таван са капандурите. Тук вече говорим за фиксиран размер на отвора, Когато избирате стълбата си за таван, и посочения размер е 120х60 см. например, това означава че вашия отвор трябва да отговаря на него.  При покупката получавате готовото изделие, което само трябва да поставите в отвора, и да фиксирате към плочата, като крепежните елементи също са в комплекта. Таванските стълби тип капандури се предлагат от класическият материал дърво, и от стомана, имат термоизолиран капак,и изглеждат чудесно, за да паснат на всеки интериор. Обикновенно капака е в бял цвят, но лесно може да се пребоядиса според цвета на тавана на помещението.