Кубрат Пулев: Ще служа на България до дупка! :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
132
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„За мен е чест! Защото аз обичам България и да съм в българската армия за мен е не само престиж, а и самочувствие, гордост“, бяха първите думи на Кубрат Пулев след повишаването му в чин офицер от резерва на специална церемония в Министерството на отбраната, инфирмира bTV. Той получи званието лейтенант лично от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Наистина съм щастлив от този факт. И в бъдеще бих служил при всякакви ситуации – истински и до дупка.“, категоричен е професионалният боксьор.

„В последно време българската армия доста намаля. Не на половина, а на 70%, откакто беше преди 30-40 години. Въпреки всичко смятам, че едно такова повишение ще донесе малко повече самочувствие на хората, които служат в българската армия. Трябва да допринеса за подобрението. Готов съм да работим съвместно за подобряване на физическата подготовка в българската армия с всякакъв тип събития и учения. Готов съм да помогна с каквото мога и каквото трябва. Смятам, че българската армия трябва да бъде във форма и да бъде на ниво. Така трябва да изглежда по-голямата част от армията – да има мотивация, да има спортен дух. Затова спортистите са в армията. Надявам се за в бъдеще да се подобрят нещата в армията.“, добави Кобрата.

В момента Пулев е задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която е притежание на британеца Антъни Джошуа. Очаква се в близките дни да стане ясно кога двамата ще се изправят един срещу друг. Мачът трябва да се проведе най-късно до края на май 2020 г.

„До няколко месеца ще бъде мачът. Той е ясен. Около април месец ще има такъв мач. Вече започвам да се подготвям по малко, така че да съм в готовност, когато се разберем къде и кога ще бъде, да мога да стартирам сериозно, да се подготвям, за да мога да победя.“, добави боксьорът.