Най-добрите сайтове за обяви за работа

2
229
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Най-добрите сайтове за обяви за работа

 

В тази статия ще отделим малко време за сайтовете за работа. Предимства, недостатъци и кои бихме ви препоръчали за да търсите работа или за да публикувате вашите обяви за работа.

Не бихме казали че е препълнено с такива сайтове за обяви за предлагане на работа, но повечето то сайтовете не са популярни, не са били рекламирани и остават в неизвестността. Въпреки, че доста от проектите са дори по-добри дори и от jobs.bg като замисъл, предлагане на услуга, цени и т.н. Поради ред причини сред които и слабото им развитие, обявите в тях, често са само от фирми за подбор на персонал, но като цяло голяма част са остарели, неактивни и поради по-малкото посетители в сайтовете, не се и следят толкова много за кандидати изявили желание по някоя обява.

 

Преди класацията, ще поставим уебсайт за обяви за работа, който е съвсем наскоро открит и предлага доста улеснен достъп, регистрация и като цяло удобен за работодатели и кандидати.

JobsHelp-BG.com е иновативна платформа, целяща да предостави на всички улеснен и ускорен достъп до платформата, по-бърза работа, достъпни цени, които са много по-ниски от конкурентните, като jobs.bg или zaplata.bg. Все още набира популярност, вече има доста кандидати търсещи работа, обявите са актуални и няма такива, които да изоставят обявите си. Редица партньорства са сключени и със фирми набиращи персонал, които ще участват активно в развитието на Jobs Help BG. Освен всичко, бъдещите планове са за въвеждане на доста интересни и полезни иновации, които ще спомогнат много на кандидати и работодатели. Ще бъдат добавени и функции за по-добро класиране на кандидатурите по дадена обява  и т.н. Изглеждат амбицирани и обещаващи, а сайта в действителност е много удобен и бърз.

Така че, ако сте собственици на бизнес, побързайте и се регистрирайте, публикувайте вашите обяви сега.

Ако търсите работа, регистрирайте се, качете вашата автобиография ( CV ), потърсете по зададени от вас критерии и кандидатствайте по избраната обява.

Надяваме се собствениците на този прекрасен портал за работа, да се постараят, смятаме че с услугите и цените на които ги предлагат, определено ще успеят да завземат тази ниша.

Предимства пред останалите:

Достъпни цени за платените услуги към обявите за работодатели;
Лесен и удобен за боравене интерфейс;
Бърза навигация из страниците и бързо зареждане;
Включва почти всички нужни допълнения за обяви от които ще се нуждаете за промотиране, т.е. по-добро показване на обявите в сайта и в Google търсене;
Няма излишни опции;
По-голям брой пакет от безплатни обяви.

 

Да преминем към класацията за сайтове за обяви.

Zaplata.bg

Създаден през 2005-та година, въпреки възрастта си, не сред най-търсените или поне до преди 5-6 години, когато навлизат с нова сила след смяна на собствениците си. Рекламите им са сред уникалните и запомнящи се, трудно е да не се сетите за тях. Възможно най-силно рекламираният уебсайт е именно заплата бг. Разбира се това му набира и популярност и се нарежда до jobs.bg. Смятаме, че там обявите са по-актуални и по-често се свързват работодателите с кандидатите си. Някак си по-изчистен е според нас от некоректност и невалидни обяви. Като визия, функции и услуги за работодатели е доста сходен на jobs bg.

Предимства:

Позната платформа, наподобяваща джобс бг, така че е сравнително лесен за боравене с него, защото системата вече ние е позната;
Малко по-добре организиран е сайта от своя по-стар съперник;
По-ниски цени за услугите си;
Допълнително показване на вашите обяви в още няколко уебсайта под формата на банерна реклама, както и в гугъл;
Повече опции за обявите.

Недостатъци ( според нас ):

Все още малко работодатели ползват сайта за да публикуват техни обяви. Възможно е и да не е минус, защото поне са пресни обявите и има поток от нови обяви за работа.

 

Jobs.bg

Един от първите и най-стари сайтове за обяви в България, доста популярен със силно маркетиране и реклама вече се е превърнал във търсен бранд.

Платформата е с начало от 2003-та година, като е първия онлайн портал за работа в България. Притежават голяма база данни от обяви за работа. Рейтингова система за обявите ( базирана на платена опция за работодателите ). По неофициални данни, звездичките симулират евентуален по-платежоспособен работодател, който би отделил повече средства за заплати и т.н. Това  е възможно и да не е така, тъй като много работодатели се възползват от такива възможности за да сменят постоянно служителите си и така да си спестяват по някоя друга заплата. Но, това са само наши предположения.

Предимства:

Богата база данни от обяви за работа;
Голямо количество фирми ползват платформата за да набират персонал.

Недостатъци ( според нас ):

Високи цени за предлаганите платени опции;
Голям брой невалидни обяви;
Голям брой постоянно седящи обяви за работа,

Karieri.bg

Отново сред старците в сферата, но този уебсайт не е известен само с възможността за предлагане и намиране на работа. Всъщност е по-известен като много добър информативен уебсайт със развит форум. Уебсайта е доста по-полезен като информативен източник във всяка област свързана с работодатели и работници, трудови права отношения, закони и т.н. Не са ни известни платените опции за обявите, но има такива. Притежава стандартни опции за пускане на обяви и кандидатстване. Не бихме казали че се отличава с някакви предимства, освен това, че притежава богата информационна база с висока посещаемост, но потребителите не ползват толкова много секцията с обяви за работа.

Предимства:

Голяма информационна база от полезни съвети, статии, форум за обмен на информация;
Присъстват повече обяви за работа в чужбина.

Недостатъци ( според нас ):

Малък брой обяви за работа;
Сайта, до колкото виждаме се използва за публикуване на обяви за работа от фирми за подбор на персонал;
Малко е неудобен за работа от към интерфейс;
По-малко опции за обявите в сравнение с другите.

JobTiger.bg

Всъщност това е уебсайт собственост на една от популярните български агенции за човешки ресурси и подбор на персонал с голям опит, работеща с редица големи компании в България и чужбина. Официално на линия е пуснат през 2001-ва година, което го прави и най-старият сайт за обяви за работа. Не можем да кажем, че е бил най-популярен, добива известност, чак към 2005-а година, когато СЕО е вече Светлозар Петрова и въвежда доста иновации и удобства в платформата. По-късно внедриха полезна опция и много удобна за онлайн изграждане на CV.

Предимства:

Улеснен интерфейс за работа със сайта;
Удобен строител за CV-та.

Недостатъци ( според нас ):

Много малък брой обяви за работа;
Ниска посещаемост;
Високи цени за предлаганите платени услуги и опции;
По-малко възможности за обявите в сравнение с другите.

Rabota.bg

Преди години бе доста популярен уебсайт за обяви за работа с добре изградена платформа и опции. В момента уебсайта е повече информативен, но с ниска посещаемост. Въпреки официалните данни, които се виждат на броячите за 40 000 плюс работодатели, когато направихме справка, се вижда че обявите за работа са изключително малко. Има доста обяви от фирми за подбор на персонал, но всъщност малко работодатели ползват сайта.

Сайт за безплатни обяви. Няма какво да кажем повече, предимствата според нас са доста, по-достъпни цени, по-ленсо класифициране и повече видимост поради и страничния входчщ трафик.

OLX.bg

Отново сайт за обяви, добре развит с висока посещаемост. Огромен минус са цените за промотиране на обяви и ограниченията. Всъщност, ако ползвате този уебсайт, по-добре ползвайте сайт за обяви за работа, по-евтино може би ще ви излезе.

ALO.bg

Няма, как да не сте чували за вестник АЛО Бургас, АЛО Пловдив, АЛО Варна, АЛО София и т.н. Това е един от най-известните вестници за безплатни обяви, на времето беше много популярен за търсене на работа предимно. Уебсайта не е стар, но въпреки всичко и той е популярен.

Bg.Jooble.org

Класифицирането на този уебсайт по-скоро спада към порталите, защото реално той е търсачка за обяви за работа, като показва обяви от повечето сайтове за обяви за работа. Има и възможност да се регистрирате, както и сами да си пуснете обява. Не е особено популярен сайт сред работодатели, за това самия сайт, няма много свои обяви. Така или иначе, главната му насока е да бъде изчистена подобрена търсачка за работа. Така можете да проверите повече обяви и актуалността им.