Владимир Илиев е спортист №1 на България за 2019 г. :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
230
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Биатлонистът Владимир Илиев е спортист №1 на България за 2019 г. 32-годишният троянец заслужи приза благодарение на най-ценния успех в кариерата си – сребърен медал в индивидуалната дисциплина (20 км) на световното първенство в Йостерсунд.

Най-ценното индивидуално отличие в българския спорт попада в ръцете на представител на зимен спорт за първи път от 2006 г., когато анкетата спечели танцовата двойка във фигурното пързаляне Албена Денкова/Максим Стависки. Наградата е втора конкретно за биатлона – през 1998 г. на върха стъпи олимпийската шампионка от игрите в Нагано Екатерина Дафовска.

Илиев не успя да присъства на церемонията, тъй като е във Франция за участие в старт от Световната купа. Той изпрати кратко видео послание.

„Съжалявам, че няма да мога да присъствам. Благодаря на всички журналисти, които гласуваха за мен, на българската армия, на спортното министерство, на федерацията, на моите родители, на целия ми екип, на хората, които през годините са с мен и са помагали за моите успехи. Весели празници и бъдете живи и здрави.“

Челната тройка допълниха лекоатлетката Ивет Лалова – финалистка на 200 метра от световното първенство, и тенисистът Григор Димитров, който победи Роджър Федерер и игра полуфинал на US Open.

За отбор на годината бе определен националният ансамбъл по художествена гимнастика – трети в многобоя и втори на пет топки на шампионата на планетата. Наставникът на златните момичета – Весела Димитрова, заслужи наградата при треньорите.

Номер едно при спортистите с физически увреждания стана световният шампион по лека атлетика Християн Стоянов.

Спортист №1 на 2019 г.

1. Владимир Илиев (биатлон)

2. Ивет Лалова (лека атлетика)

3. Григор Димитров (тенис)

4. Божидар Андреев (вдигане на тежести)

5. Тайбе Юсеин (борба)

6. Алберт Попов (ски алпийски дисциплини)

7. Радослав Панталеев (бокс)

8. Кубрат Пулев (бокс)

9. Мария Оряшкова (самбо)

10. Боряна Калейн (художествена гимнастика)

 

Отбор на годината

Национален ансамбъл по художествена гимнастика

Треньор на годината

Весела Димитрова (художествена гимнастика)

Спортист с увреждания №1

Християн Стоянов (лека атлетика)

Вот на публиката

Ивет Лалова (лека атлетика)