Кои са най-предпочитаните коледни подаръци за деца през 2019 година?

2
307
Добави коментар
MariaPetrova99
MariaPetrova99

Кои са най-предпочитаните коледни подаръци за деца през 2019 година?

19.12.2019 13:37

527

Снимка: Архив

Наближават най-светлите и весели празници в годината. Настъпва истинско коледно настроение и е съвсем нормално, то да ни донесе и онази весела и щастлива тръпка, свързана с избирането на подаръци за най-скъпите ни хора. Без значение дали ще е нещо отдавна поръчано и намислено от получателя си, или ще е символичен жест, че на Коледа мислите за даден човек, подаръкът, безспорно ще направи празника по-красив и интимен, особено ако не е очакван.

Напоследък наблюдаваме тенденцията хората буквално да се изхвърлят за какви ли не скъпи коледни подаръци. Подаряват се безумно скъпи неща, в което на пръв поглед може и да няма нищо лошо, но е сигурно, че в повечето случаи е излишно. Защото Коледа е повече преживяваме, отколкото материализиране на искрени чувства към скъп човек. Нещо повече – ако се замислим и се върнем назад във времето, ще си спомним, че преди, подаръци получаваха основно децата. И реално спестяванията на хората отиваха именно за играчки, детски пантофи, лакомства и други подобни макар и малки, дългоочаквани от малчуганите изненади, уж оставени от добрия белобрад старец.
 За щастие, продължаваме да отделяме много по-специално внимание на детските коледни подаръци и до днешен. Направихме си собствено проучване по темата и стигнахме до извода, че идеята да се правят символични и не толкова големи и скъпи подаръци за децата за сметка на преживяванията започва да се връща и днес. Когато установихме кои са най-предпочитаните коледни подаръци за 2019 година намерихме съвсем нормални стоки и продукти, но всеки от тях бе придружен с обещанието от родителите „просто да прекараме времето заедно, като истинско семейство“. А междувременно, стигнахме и до още по-интересния извод, че…
Един от най-избираните подаръци през 2019 година е чифт детски пантофи!
Родителите става практични и предпочитат да запасят детето си с най-важните за него продукти под формата на коледни изненади под елхата, а истинският подарък да бъде времето, прекарано с тях. Според 45% от младите родители Коледа е единственото време, когато съумяват да съберат цялата фамилия, както и да срещнат децата си със семейни приятели. В тази констатация има известна доза тъга, но поне можем да бъдем щастливи, че хората продължават да оценяват емоциите и връзката със семейството и приятели. Около 15% от българите пък споделят, че предпочитат да не харчат излишни пари за играчки за децата, а да инвестират събраните средства за Коледа в почивка на екзотично място или релаксиращо спа преживяване, на което да си почитан заедно като семейство. Едва 5% от младите родители споделят, че са готови да похарчат от 100 до 300 лева на дете за голям коледен подарък с идеята, че това е празникът, на който се правят наистина най-големите изненади за мъниците, често по-големи дори от тези за рождените им дни.

А вие какво смятате да подарите за Коледа на своите деца, внуци и племенници? Преживяване или огромна играчка? Дали наистина скъпият подарък радва детското око повече от емоцията, преживяна с най-близките…?

Actualno.com

Етикети:
подаръци деца Коледа

☆☆☆☆☆

Рейтинг:
5
от 5.
Гласували общо: 1 потребители