7 важни и лесни начина да запазите вагината си здрава и млада (най-важното е № 6)

1
163
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Половите органи са важни за всяка жена и поради това е съществено да знаят как да ги поддържат здрави. Можете да използвате различни анти-стареене продукти, които могат да ви направят да изглеждате по-млади, но конкретно за вашите полови органи, особено за вагината ви, която е доста чувствителна няма.

Карен Бойл е експерт по сексуално здраве и и тя обяснява: „Гинеколозите не предупреждават жените, че тези неща могат да се случат.

След това жените са шокирани, когато вулвата и вагината им са напълно променени в рамките на няколко години“

Както и да е, това е сложна тема и повечето жени се чувстват неудобно да споделят своите вагинални проблеми, дори с тяхните гинеколози.

Прочетете и ще научите 7 лесни начини за поддържане на здравето и състоянието на вагината ви.

1.Поддържайте добра хигиена

Неприятната вагинална миризма е най-обичайните проблеми, които се случват на жените. За да се спре това, вагината трябва да се мие два пъти на ден с мек сапун и топла вода.

Обърнете внимание на пубиса, който обгражда вагината, тъй като тази част на кожата има много потни жлези, които могат да причинят неприятна миризма. Измийте вагината си с чай от лайка и избягвайте силно алкални сапуни.

2 Редовното подстригване или почистване на космите

Така по-лесно се поддържа хигиената на влагалището, защото пубиса насърчава изпотяването и задържа бактерии.

3 Нека вагината да диша с подходящо бельо

Да не се носи синтетично бельо. Носете бельо от памук или други естествени материали. От решаващо значение е да позволите на вагината си да диша нормално. Ако не го направите ще развиете дерматит, екзема или бактериални инфекции.

4 Вие трябва да сменяте бельото си веднъж на ден

Трябва да се сменяте бельото си всеки ден, тъй като вагиналният секрет е идеалното място за развъждане на бактерии. Бактериите могат да причинят инфекция като колпит, цистит или маточни инфекции. Сменяйте бельото си два пъти по време на менструалния цикъл, защото влагалището отделя повече бактерии в този период, отколкото обикновено.

5 Никога не слагайте парфюми

Парфюмите може да променят рН баланс, което води с инфекция. Просто поддържайте вагината си чиста!

6 Посещавайте вашия гинеколог редовно

Всяка жена трябва да посещава гинеколога си поне два пъти годишно. Това е препоръчително за всяка жена, която е сексуално активна и за всяка жена, по-възрастна от 21 години. Трябва да се правят тестове за най-често срещаните инфекции, направете тест за PAP и ултразвуково изследване на яйчниците и матката.

7 Знаете ли, че можете да направите по-добър вкуса на своята вагината?

Съвършенството на правилното хранене може да подобри вкуса на вашите вагинални сокове. Яжте повече плодове, особено плодове с естествена захар, включително грозде, ябълки, манго и др. Избягвайте яденето на чесън, лук, пикантни храни и пиенето на кафе и алкохол, защото имат отрицателен ефект върху миризмата на вагиналните сокове.