Какви лекарства могат да бъдат заменени със семена от копър

1
145
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Семената на някои растения съдържат повече полезни витамини и елементи от самите растения.

Например, в традиционната медицина зърната на копъра са много ценни.

Днес ще разкрием кои лекарства могат да бъдат заменени със семена от копър.

Преди самолечение е необходимо да се консултирате с лекар.

В някои случаи традиционната медицина само ще влоши ситуацията с определена болест.

Семената се събират от август до септември. Смята се, че именно в този момент те са пълни с голямо количество основни витамини.

Потентност

Много често семената от копър се използват при лечението на импотентност. Те се считат за народен афродизиак и облекчават умората. За лечение на мъжко здраве има една универсална отвара.

Две супени лъжици сухи семена трябва да се залеят с вода и да се сварят. Препоръчително е да приемате три супени лъжици преди всяко хранене.

Менструация

За лечение на „женски проблеми“ също използвайте тези семена. Те нормализират менструалния цикъл и облекчават симптомите. Освен това те помагат при безсъние, стрес и преумора – тези симптоми влияят и на хормоните, а следователно и на здравето на жените.

Цистит

В света има много лекарства за пикочно-половата система, но не всички те са подходящи за определени хора. При болезнен цистит много лекари препоръчват да се пие отвара заедно с аптечни лекарства.

Една супена лъжица семена трябва да се излее с вряла вода и да се остави да вари 10-15 минути. Един час преди и след приема на лекарството трябва да изпиете 1/3 от инфузията./zdrave.to