Стоичков: Не следват мечти, а татуировки и силикони

1
175
Добави коментар
todkata
todkata

Христо Стоичков раздаде автографи върху своята биография и позволи на стотици да се докоснат до Златната топка, която спечели преди 25 години. Поредната спирка от турнето на биографичната книга на Стоичков бе в столичен мол. Той даде и специално интервю за NOVA.

„Щастлив съм от обичта, която ми подсказват хората, която са ми дали през годините. Играл съм на терена, но извън терена е малко по-различно. След няколко дни завършваме тези 25 години от този голям ден. Хората искат да се докоснат до това, което го получи България. Тази топка е за всички, за колегите, за семейството, важна е и публиката, която ме е подкрепяла. За едни е много радост, за други е много мъка“, коментира Стоичков.

„Много труд се е минало, 25 години на мечти детски да ги сбъднеш, за мен беше много, не се предадох, по простата причина, че исках да им докажа, че мога. В детските години, когато ме отхвърлиха от футбола, и след това, когато ме наказаха 1985 година, след това наказанието ми в Барселона, но от тези грешки се учи човек и съм благодарен, че съм направил тези грешки, за да се поправя и да стигна 1994 година, когато усетих тази тръпка, защото показах, че мога. Когато следваш мечтите си и искаш, трябва да се лишиш от много неща“, добави той.

„Няма такъв, който да следва тези мечти, следват татуировки, силикони. Нашето поколение няма татуировки, имаше ред и дисциплина, имаше голяма отговорност, опазихме се от такива неща, имаше обич към това, което правехме, някои млади футболисти станаха, които съм имал възможността да ги тренирам, играят за националния отбор. Чакаме да се класираме дълги години за голям форум. Сигурен съм, че на 26 март стадионът ще бъде пълен. Но, едно е стадионът да е пълен, друго е когато излезеш на терена да защитаваш интересите на цяла България. Един-двама пролет не правят. Както бяхме ние, един отбор задружни, както бяха и батковците преди нас“, коментира Христо Стоичков.

„Преди 15 години казах какво ще се случи, аз съм далеч, работя за голяма телевизия, правя документални филми. Лесно ми е да правя такива интервюта, лесно ми е“.

„Винаги се очаква да има нещо, но кога, не знам как ще стане. Имаме министър на спорта, който прави много неща за спорта и в училищата. Така може да стане с работа в училище, със състезания между класовете, между училищата, имаше добри треньори и ръководители, важно е самият спортист дали ще го иска“, коментира още Стоичков.

„Желая здраве, хората да се обичат, да се уважават, да си помагат, да си вярват, когато можеш да помогнеш на някой, помогни му, да гледаме позитивно, едно крепко здраве, весело посрещане на Новата година“, добави в заключение Стоичков.