Луда работа! Видях колежката да защипва с щипка ухото си! Когато ми обясни защо, хлъцнах от изумление!

1
129
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Ако принадлежите към хората, които не бързат да тичат на лекар при първата болежка, ще ви бъде интересно да узнаете, че една не много силна болка може да се елиминира чрез стимулиране на ушите.

Сертифицирания рефлексолог Хелън Чин Луи пише:  „На повърхността на ухото си човек има същинска рефлексна карта на тялото, състояща се от нервни окончания и връзки на централната нервна система“ . Затова лекарят ви предлага да се научите как да стимулирате 6 ключови точки на ушите, което ще ви помогне да се отървете от болката.

За да направите това, ви трябва само една малка щипка за пране.

 Но не забравяйте, че ако болката е достатъчно силна, трябва да се консултирате с лекар веднага!

Как да се премахне болката с помощта на щипки за пране

По гърба и раменете
За тези части на тялото отговаря върха на ухото ви. За да се отървете от болка в гърба или раменете, прикачете щипката на първата точка. След около 60 секунди ще почувствате, че тялото ви започва да се отпуска и болката отшумява.

Вътрешните органи
Във втората точка се намират нервите на вътрешните органи. За да се отървете от болки в белия дроб, Прикачете щипката в тази точка.

Стави
Третата точка е свързана с болка в ставите.

Заболявания на носа и гърлото
Ако прикачите щипка за четвъртото място, при първите признаци на настинка, симптомите ще преминат и няма да се разболеете.

Храносмилането
Отървете се от неприятни усещания в стомаха или дори леки болки в храносмилателния тракт – ще ви помогне прикачането на щипка в тази точка.

Главата и сърцето
За двете основни части на тялото реагира точно меката част на ухото. Щипката се защипва на това място за профилактика на сърдечно-съдови заболявания.

Ако сте скептични относно акупунктурата, просто опитайте лечебният ефект на обикновените щипки – ще останете изненадани!