Любопитни факти за „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“

1
235
Добави коментар
vocala
vocala

Краят на сагата дойде! „Междузвездни войни“ – най-великата поредица в историята на киното, белязала живота на няколко поколения зрители, достигна своя край с „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“. Рей и Кайло Рен, джедаите и ситите, светлата и тъмната страна се изправят в последен сблъсък. Кулминация, която слага край на великата история за Скайуокър.

Година след събитията в „Междузвездни войни: Последните джедаи“, Рей, Фин, Поу и последните останки от Съпротивата влизат в сблъсък със силите на Първия ред и се изправят лице в лице със злото. Епичната битка се води както в далечната галактика, така и в душите на познатите ни герои.

В ролите са познатите ни от предишните епизоди Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Джон Бойега и ветераните Кари Фишър, Марк Хамил, Питър Мейхю, Били Дий Уилямс и Антъни Даниелс.

Представяме ви няколко любопитни факта за филма.

Джон Уилямс композира музиката за всеки един от деветте епизода на сагата.

След пауза от 36 години, завръщането на Били Дий Уилямс в ролята на Ландо Калризиан го превръща в най-дълго отсъстващия оригинален актьор, който пресъздава ролята си.

Премиерата на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ идва 20 години след тази на „Междузвездни войни: Невидима заплаха“ (1999 г.).

Императорският трон във филма е направен по скици на Ралф Маккуери, които са били направени за „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите“.

Кадрите с участието на Кари Фишър са от заснемането на предишните два филма и не е ползвано компютърно генериране на образа и. Използвани са визуални ефекти за промяна на облеклото и с цел по-голяма достоверност.

Дизайнът на възстановената маска на Кайло Рен е вдъхновен от японското изкуство кинцуги.

Финалният трейлър на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е пуснат на 21 октомври – рождения ден на Кари Фишър.

Антъни Даниелс (C-3PO) е единственият човек, участвал във всички девет епизода на сагата.